2009-04-26

Region Skåne hyllar Rosengårdsskolans kakförsäljningMitt under pågående belägring och polispatrullering i Rosengårdsskolan onsdag 22 april till fredag 24 april 2009:


ber Region Skåne oss att välja vilken mediabild vi vill ge av Rosengård:"En titt mot morgondagen – vilken sida väljer du?

Rosengård som ett område där det sjuder av kreativitet, framåtandra och massor av unga människor som aktivt vill förändra sin tillvaro? Eller ett Rosengård där utanförskap har lett till passiva och arbetslösa människor utan framtidshopp? Båda sidor av myntet är givetvis sanna.

Jag vill dock hävda att i Rosengårds fall finns det vissa saker som är ”mer sanna” än andra. Till exempel det faktum att Rosengård är ett centrum fyllt av idéer, framåtandra och en enorm, underutnyttjad potential. Är det någon som tvivlar så besök Entreprenörsdagarna i Rosengård fredag och lördag. Det ställer många ”sanna” mediebilder om Rosengård på skam."


"- Vi säljer tröjor och kakor för en klass på Rosengårdsskolan, säger Maja Vajzovic och Shlova Hassan, båda 15 år.

Jaha? Jag trodde här bara var utställare….?
- Du kan få en broschyr om du vill.
Här
- den handlar om Springtime-programmet Rosengårdsskolan. Det är för dem vi säljer tröjorna och kakorna, säger Maja och ler."


Källa, Region Skåne fredag 25 april 2009:


Joen Garsén som skrivit Region Skånes artikel bor på Möllevången i Malmö och har tre minuters cykelväg till Rosengård från sitt hem:

Inga kommentarer: