2009-04-02

Sharia ny kurs på Lunds universitetCentrum för Mellanösternstudier i Lund där islamologer forskar satsar nu på att utbilda folket i sharia:"Dessutom kommer jag själv att ge en kurs med titeln Tillämpning av sharia i Sverige och EU. Anmäl dig till den här. Fler islamologikurser finns här. Sista anmälningsdag är 15 april.

[Rickard]"


Källa, bloggen Islamologi.se 27 mars 2009:Anmälningsplats för studeranden:


"Tillämpning av shari'a i Sverige och EU, 7.5 hp


Muslimska grupper har ibland föreslagit att shari´a ska erkännas i svensk och europeisk lagstiftning. Detta bemöts ofta som krav på att införa hududstraff. Men vad är egentligen shari´a och vad menar olika grupper när de talar om dess tillämpning? Vad många inte vet att shari´a redan tillämpas här. Det sker som inofficiell rådgivning i muslimska församlingar men också i svenska domstolar inom ramen för internationell privaträtt. De handlar då om muslimska staters familjelagar, vilka bygger på shari´a.


Kursen tar upp den islamiska rättstraditionens utveckling efter islams uppkomst och hur shari´as roll förändrats i de moderna muslimska nationalstaterna. Fokus är på shari´as tillämpning i Sverige och Europa och hur svenska och europeiska domstolar i praktiken tolkar begrepp ur den islamiska rättstraditionen.


Mer om utbildningen hittar du på
http://www.cme.lu.se"

Källa, kurser vid Lunds universitet:


Artikel i tidskriften Axess söndag 5 april 2009:

Inga kommentarer: