2009-04-05

Jehovas vittnen värvar muslimerBloggen Muslimska Friskolan har under många år levt nära Jehovas vittnen. Vittnen finns och har funnits i familj, vänner, grannar och flickvän. Bloggen är väl bekant med Jehovas vittnens eget Mecka i skånska Ovesholm, där många vittnen från olika delar av Sverige samlas för stora gemensamma träffar. Nu avslöjas att Jehovas vittnen lär sig arabiska för att värva muslimer. Dessa muslimer ska i sin tur värva andra araber till Jehovas vittnen:"Ovesholm


Allt fler Jehovas vittnen lär sig arabiska för att få kontakt med invandrare från Irak och Mellanöstern. På lördagen samlades arabisktalande från hela Sverige i Ovesholm.


Finklädda, med matsäckar och barn på armen kom ett hundratal arabisktalande Jehovas vittnen till Kristianstad med ett X2000-tåg, som Jehovas vittnen specialchartrat.


Många av dem har bott i Sverige i många år och är Jehovas vittnen sedan länge. Andra studerar för att kunna bli Jehovas vittnen. Hannes Abou Tass från Libanon har studerat Bibeln på svenska och är medlem av en svensk församling, men tycker ändå att det är något speciellt att höra Bibelns ord på arabiska.


– För mig är svenska lättare för mig, men det är så ljuvligt att höra det på sitt modersmål. Jag behöver inte filtrera det genom hjärnan, det går rakt in i hjärtat, säger han."


"I många arabiska länder är det svårt för Jehovas vittnen att mötas. I Ovesholm fick de möjlighet att lyssna till Jakob Touma läsa evangeliet på sitt modersmål."


– Det är uppmuntrande att se druser, sunnimuslimer, shiamuslimer och kristna som har blivit Jehovas vittnen. I våra länder krigar vi mot varandra, men här är vi samlade, säger Hannes Abou Tass."Det är inte första gången det ordnas sammankomst på arabiska i Ovesholm. Man har också haft sammankomster på polska, spanska och engelska, men arabiska är ett växande språk inom Jehovas vittnen just nu. Allt fler går kurser i arabiska för att kunna tala med de invandrare som öppnar dörren när de ringer på. Många är muslimer, men ändå är de ofta mer intresserade av att diskutera än svenskfödda, som anser att deras tro är privat, tycker Per-Olof Nygårds från den arabiska församlingen i Göteborg."Källa, Kristianstadsbladet lördag 4 april 2009:
"I morgon lördag kommer flera hundra arabisktalande personer till Kristianstad med ett chartrat X-2000-tåg.
Här ska de under en dag ägna sig åt studier i kristendom.


Extratåget kommer från Stockholm, har huvudsakligen arabisktalande passagerare och anländer till Kristianstad klockan 9.40.


– Det hela kommer att gå mycket fridsamt tillväga, eftersom det är invandrare som har lärt sig att uppskatta bibelns levnadsnormer om att man ska övervinna det onda med det goda, säger Sven Paulsson i Jehovas vittnen i Kristianstad som står för värdskapet.


Från centralen i Kristianstad körs besökarna vidare till Jehovas vittnens sammankomsthall i Ovesholm i fem bussar. Vid elva-tiden inleder de ett utbildningsprogram på arabiska."


"Även arabisktalande vittnen från Malmö, Göteborg, Växjö och Jönköping planerar att närvara. Med på tåget är även ett 100-tal svensktalande vittnen från Stockholm."


Källa, Norra Skåne fredag 3 april 2009:


Inga kommentarer: