2009-04-25

Rosengårdsmisshandlare bad fotograf om ursäkt"Frilansfotografen Jens C Hilner som misshandlades härom kvällen vaknade till ett samtal från ungdomar i Rosengård redan samma natt.


– Det var en kille som sa att han representerade ungdomarna. Han ville be mig om ursäkt för det som hänt. Han ville också tydliggöra att de inte stod bakom gärningsmannen, och det hade de också sagt till honom, säger Jens C Hilner till Nyheter24.


Jens tror att det ska ganska mycket till för att de ska söka upp honom och be om ursäkt, och tror att den bakomliggande orsaken är de boende i stadsdelen förstår att han tar dem på allvar."


"De som bor där litar på mig nu och därför sa killen i telefonen att jag var välkommen tillbaka att fota när jag ville.


Sedan dröjde det bara en natt tills gärningsmannen själv ringde upp.


– Han ringde och sa att det var han som gav sig på mig och bad då hemskt mycket om ursäkt. Det kändes bra, säger Jens C Hilner till Nyheter24."


Källa, Nyheter24 lördag 25 april 2009:Innebär detta att frilansfotografen Jens C Hilner tar tillbaka sin polisanmälan mot rosengårdsungdomen som misshandlade honom? Eller att frilansfotografen avstår från ersättning för den videokamera som hans misshandlare från Rosengård förstört för honom?


Läs vad som hände i Sydsvenskan fredag 24 april 2009:


Sydsvenskan valde fegt nog att utelämna både att videokameran förstörts samt att en polisanmälan upprättats. Detta skrev däremot Skånska Dagbladet om:
I
I
"En av killarna i gänget sprang då efter gärningsmannen och tog tillbaks videokameran. Så den har Hilner fått tillbaks.
- Men den åkte i backen under tumultet, så den är trasig, berättar han.Jens C Hiller påpekar att han tycker det är mycket synd att det här har hänt.
- Nu kommer nog inte journalister och fotografer våga besöka Rosengård. Det finns många bra killar där, men det finns även ett fåtal som förstör för alla.
Jens C Hilner uppsökte sjukhus under natten för att få sina skador efter misshandeln dokumenterade. Han skadades inte allvarligt. Polisen har upprättat en anmälan om misshandeln och rånet av videokameran. Någon misstänkt gärningsman har inte gripits."
I
I
Källa, Skånska Dagbladet fredag 24 april 2009:
I
I
I
Malmöpolisen bekräftar idag lördag 25/4 2009 för bloggen Muslimska Friskolan att en polianmälan upprättats. Målsägande är fotografen Jens Hilner i Malmö. Anmälningsnumret hos Skånepolisen är:
I
1200-K59243-09
I
Förundersökningsledare hos polisen är Glenn Sjögren på ungdomsroteln. Malmöpolisen säger att det kan bli aktuellt med fotokonfrontation med hjälp av de bilder som polisen tog på plats torsdag 23 april 2009. Polisen säger att ärendet kan läggas ner om Hilner tar tillbaka anmälan, eftersom det då inte längre anses vara påkallat ur allmänt intresse. Om Hilner däremot står kvar vid sin anmälan drivs ärendet vidare. Polisen har av bloggen fått uppgifterna att misshandlarens kompisar som fotografen känner till, har varit i kontakt med Hilner, samt att misshandlaren bett Hilner om ursäkt.
I
I
Bloggen har förgäves sökt Jens Hilner för en kommentar hos Photomedia:
I
I
I
I
I
Bloggen Muslimska Friskolan kommer att följa ärendet för att se om Hilner tar tillbaka sin anmälan eller inte. Kommer den lättidentifierade misshandlaren att slippa lindrigt undan för att han ber om ursäkt? Kommer Hilner att därigenm förlåta honom eller gå vidare med sin anmälan. Är det värt för frilansfotografen Hilner att dra tillbaka sin anmälan för att hålla sig väl med kriminella ungdomar på Rosengård för att få fortsätta fotografera, eller ska rättvisan få ha sin gång?
I
I

Inga kommentarer: