2010-10-23

Invandrare svek Islamic Centers demonstration


Aftonbladet avslöjar att blott ett fåtal invandrare stöttade Islamic Centers demonstration idag:


"En 28-årig man besköts när han väntade på bussen i Nydala, i Malmö.

I dag hölls en manifestation mot våldet på samma plats.

– Det är viktigt att inte låta sig provoceras, säger Mukhiddine Shirinov, imam, Islamic center."

"Även om manifestationen handlade om att stötta de drabbade var det färre på plats med utländsk bakgrund än vad organisatörerna hade hoppats på. Från Islamic center kom ett fåtal personer."

Mukhiddine Shirinov, imam från Islamic center fotograferad på Nydala:


Källa, Aftonbladet lördag 23 oktober 2010:"Forum för religiös samverkan i Malmö (Firsim) anordnade på lördagen en tyst manifestation vid den busshållplats där en mörkhyad 28-årig man sköts i ryggen i tisdags kväll. Den samlade ett 50-tal representanter från flertalet trosinriktningar.

-Vi vill visa att skilda religiösa aktörer säger nej till våld. Vi vill ha trygghet för alla oavsett etnisk eller religiös tillhörighet, sade Mukhiddine Sherinov, imamIslamic center i Malmö och höll upp sitt plakat med uppmaningen "Sluta skjuta!"


Källa, SVT Rapport lördag 23 oktober 2010:
http://svt.se/2.22620/1.2206312/annu_ingen_misstankt_for_skottdaden"Idag hölls även en manifestation mot skottlossningar i Malmö, vid en av de busshållplatser där en man skadades i tisdags kväll.

- Det är fruktansvärt det som skett i Malmö och vi vill ta avstånd från detta, säger Ingrid Thörnqvist, en av deltagarna på manifestationen."


Källa, SVT Sydnytt lördag 23 oktober 2010:
http://svt.se/2.33782/1.2206284/demonstration_mot_skottlossningar

Inga kommentarer: