2010-10-28

Islamic Center inför 24-timmars bevakning


"Gjennom dette vinduet ble imamen forsøkt drept

Moské i ghetto-bydel angrepet over 300 ganger - også med brannbomber

Bild:

SNEIET NAKKEN: Potteplanten i vinduet reddet trolig livet til imamen som satt foran pc'en bak denne resepsjonsdisken da kula suste gjennom vindusruta.´

MALMÖ (VG Nett) Nyttårsaften i fjor satt en imam bak denne resepsjonsdisken og skrev hilsninger til familie og venner. Utenfor vinduet rettet noen et våpen mot nakken hans.

Mens alle forbereder seg på at 2009 er i ferd med å gå over i 2010, sitter et titalls mennesker inne på et av samlingsrommene i moskeen Islamic Centre i Rosengård i Malmö."

"Bejzat Becirov viser oss rundt i den store, hvite moskeen som regnes for å være Skandinavias største. Utenfor delen som brukes til skole og barnehage leker flere av de 260 barna i det øsende regnværet.

- Vi forsøker å ikke snakke for mye om det som skjer. Vi vil ikke bekymre de små, men de busses til og fra skolen hver dag. Det går ikke an å ta noen sjanser, sier Becirov alvorlig.

Serieskytteren som går løs i Malmös gater skaper en ekstra frykt blant de voksne, men de har lenge vært vant med å ta forholdsregler.

Avisen Kvällsposten samlet for en tid tilbake alle angrep og trakasseringer mot moskeen i Rosengård. De endte opp med over 300 hendelser, ifølge Bejzat Becirov er ikke en eneste oppklart av politiet."

"Grunnleggeren av moskeen som besøkes av om lag 2000 personer hver dag, har ikke bare opplevd trakassering mot livsverket hans, men også mot seg selv og sin familie.

For fire-fem år siden ble Becirovs yngste datter, som da var 17 år, forsøkt dratt inn i en bil i sentrum. Selv har han opplevd at skolen han er lærer ved ble utsatt for en bombetrussel.

I frykt for at det som trolig var serieskytteren skal slå til igjen har moskeen økt sikkerheten betraktelig. Også eksterne vakter fra Securitas er leid inn for å beskytte barna, de ansatte og besøkende for angrep 24 timer i døgnet."


Källa, Verdens Gang onsdag 27 oktober 2010:


Inga kommentarer: