2010-10-23

Ögårdsskolan intervjuas i dansk press om lasermannen


Ann-Louise Wallner är biträdande rektor och Bejzat Becirov rektor för den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö. Idag intervjuar danska nyhetsbyrån Ritzau dem samt Islamic Centers imam om den nye lasermannen:


"I den anden ende af byen kommer en lignende melding fra Mukhiddine Shirinov, imam i Malmøs store moské i Islamic Center i bydelen Rosengård.

"Vi taler med folk, der er bange. De fleste er urolige, nogle er skræmte, det er forskelligt fra person til person," siger imamen.

Han havde i går skyderierne som tema i sin fredagsbøn, der normalt samler mere end tusind muslimer.

Ved siden af moskéen ligger en skole, hvor samtlige cirka 230 børn er indvandrere. De har hørt om skyderierne og begynder at stille spørgsmål nu, siger vicerektor Ann-Louise Wallner.

- Nogle af dem spurgte mig: "Kommer de her på skolen og skyder?", fordi de havde hørt på tv, at attentaterne er rettet mod indvandrere, siger Ann-Louise Wallner."

"I receptionen på Islamic Center peger Bejzat Becirov på et skudhul i ruden.

- Det er sikkert lavet af den samme, som nu render rundt og skyder på må og få i byen, sukker han. Skudhullet har været der siden nytår, men på det tidspunkt var Bejzat Becirov holdt op med at tælle antallet af angreb.

Han siger, at der gennem årene har været mere end 300 tilfælde af sabotage mod centret, lige fra skyderi, graffiti, hærværk, og folk der slipper grise løs på området, til den ildspåsættelse, som for syv år siden ødelagde moskéen.

- Når det gælder de skyderier, der finder sted for tiden, kan vi ikke rigtigt gøre andet herfra end at opfordre folk til forsigtighed, siger han."


Källa, danska nyhetsbyrån Ritzau lördag 23 oktober 2010:
Inga kommentarer: