2010-10-06

Invandrarelev förvisad från Uppsalas gymnasier"Uppsala kommuns individutskott beslutade igår kväll att förvisa en av de 16-åriga elever som var inblandade i misshandeln av en annan elev på Katedralskolan i måndags förra veckan, i tre terminer.


Eleven är alltså förvisad i tre terminer - den nuvarande och ytterligare två terminer - och får under den tiden inte studera vid de kommunala gymnasieskolorna."


Källa, SR P4 Upplandsnytt onsdag 6 oktober 2010:"Invandrargäng terroriserar Uppsalaskola

I måndags denna vecka fick polisen i Uppsala in ett larm om att en eller flera elever hade misshandlat en skolkamrat på Katedralskolan i Uppsala. Händelsen betraktades som allvarlig och polisen sände direkt en patrull till platsen. Väl på plats anhölls två 16-åriga invandrarkillar; Stefan och Kejvan, där Stefan nu häktats för misshandel. En av dem var heller inte elev på skolan. Den misshandlade är svensk. Politiskt Inkorrekt har under dagen kontaktats av en förälder (som önskar vara anonym) vars barn går på skolan.

Föräldern berättar vad som ligger bakom den senaste händelsen, och fram växer en bild av en omfattade terror som skall ha pågått en längre tid. Enligt vår uppgiftslämnare är det ett invandrargäng som under en längre tid terroriserat sina kamrater med den till för bara några år sedan relativt ovanliga metoden bötning, en form av utpressning som främst förekommer bland ungdomar.
Tillvägagångssättet är oftast att någon eller några konfronterar en person med någonting som de påstås ha gjort, mot dem eller mot andra, och tvingar denne person att böta, med pengar eller andra saker såsom mobiltelefoner mot att slippa bli utsatt för våld."


Läs mer om bakgrunden hos bloggen Politiskt Inkorrekt 30 september 2010:


Inga kommentarer: