2010-10-14

Politiker svänger om arktisk muslimsk friskola


"Tromsø (NTB): Nordlys' kritiske søkelys på deler av det muslimske miljøet i Tromsø har fått den politiske ledelsen i kommunen til å bli skeptisk til byggingen av en ny moské i Ishavsbyen."

"Torsdag varsler ordfører Arild Hausberg (Ap) at han har blitt svært betenkt.

– For ett år siden var jeg positiv. i dag er jeg skeptisk til at det skal bygges en moské som skal være et signalbygg i Tromsø, og som skal være finansiert fra Saudi-Arabia"

"Skepsisen deles også av Gunhild Johansen som er SVs varaordfører og leder av Internasjonal komité i Tromsø kommune.

–Det virker fremmed at vi skal ha en moské i Tromsø finansiert av penger fra Saudi-Arabia. Dette minner om en form for misjonering. Når vi også hører at det er ønskelig med en egen skole for muslimer i Tromsø, blir jeg enda mer skeptisk, sier varaordføreren.

Vil ha forbud

Fremskrittspartiet har vært mot planene fra første dag i Tromsø, og lover bråstopp for planene dersom de skulle komme i ledelsen av kommunen etter neste års kommunevalg."


Källa, norska nyhetsbyrån NTB via Nordlys och NRK torsdag 14 oktober 2010:
Löpsedlar från Nordlys avslöjande om islamistmoskén som även ska rymma världens nordligaste muslimska friskola:"Snur i moské-sak

14.10.10:

For to år siden ble det kjent at det var planer om bygging av en storstilt moské i Tromsø, blant annet finansiert fra Saudi-Arabia. Prosjektet ble positivt mottatt i Tromsø fra alle politiske partier, med unntak av FrP. Men så satte avisen Nordlys et kritisk søkelys på moskeen Alnor, som står for byggeplanene, og fant link til både terror, ytterliggående styreleder i Sverige og wahabisme. Nordlys’ både unike og eksemplariske journalistiske arbeid har fått politikerne til å våkne. Nå snur både Ap og SV."


Källa, Human Rights Service torsdag 14 oktober 2010:


Norska bloggare reagerar idag starkt mot en wahabistisk moské i Tromsö:


Inga kommentarer: