2010-10-06

M krävs på svar om muslimsk friskolerektor


"Sedan den 19 september 2010 har Sverige fått en radikal islamist i landets högsta beslutande församling. Han heter Abdirisak Waberi och sitter på ett moderatmandat från Göteborg. Utöver sitt färska riksdagsuppdrag är han även ordförande i Islamiska förbundet i Sverige samt Sveriges islamiska skolor. På det tillkommer uppdraget som rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg."

"Där redogör Waberi för sin syn på hur människor ska leva. Bland annat får vi veta att män har rätt att ha upp till fyra fruar. Kvinnor däremot, får endast ha en make. Att muslimska män får gifta sig med vem de vill, medan muslimska kvinnor endast får gifta sig med muslimska män. Och att en man har rätt att slå sin hustru som tillrättavisning."

"Vad det innebär att leva i Waberis drömsamhälle, har jag fått erfara inpå bara huden. Min barndom präglades starkt av islamisk fundamentalism av det slaget som han står för. Hela min tonårstid, och mer därtill, ägnade jag åt att fly och överleva det förtryck som det innebär att leva som kvinna i ett sådant system. Står verkligen Moderaterna bakom riksdagsledamot Abdirisak Waberis åsikter? För mig veterligen har ingen från hans parti sagt emot eller ens försökt problematisera hans uttalanden.

Är det av rädsla för att spela Sverigedemokraterna i händerna som det är så ekande tyst? Eller anses Waberi passa så väl in i Moderaterna att det inte tycks finnas några skäl att protestera?"


Källa, Världen Idag onsdag 6 oktober 2010:


Abdirizak Waberi (M)
Parti: Moderata samlingspartiet
Valkrets: Göteborgs kommun, plats 333

Källa, Sveriges riksdag oktober 2010:

Inga kommentarer: