2010-10-18

Muslimer varken slår eller gifter bort barn påstår Islamic Center


Det är bara fördomar att muslimer slår och gifter bort sina barn. Det försöker Islamic Center tuta i minderåriga som gör studiebesök i moskén. En SO-lärare som säger sig vilja lära ut kritiskt tänkande stod bakom studiebesöket:


"HC EDUCATION
Studiebesök för 9:orna
Måndagen den 18 oktober åker årskurs 9 till Malmö för att besöka moskén samt
Kunskapstivolit på Malmö muséer. Skolan står för transporten till och från Malmö samt för samtliga inträden. Däremot behöver eleverna ha med sig pengar till stadsbussen i Malmö (ca 10 kr) samt ha med sig matsäck eller pengar till lunch.

Vänliga hälsningar Cecilia Nordeklint"

Källa, hemsidan för friskolan HC Education höstterminen 2010:


"Jag heter Cecilia Nordeklint, är mentor för 9A och SO-lärare för åk 7-9 här på skolan. Jag brinner för mina ämnen och har som mål att mina elever ska utveckla ett kritiskt tänkande där de lär sig analysera, resonera och dra egna slutsatser utifrån den faktakunskap de har förvärvat."

Källa:


Då ska vi se om SO-läraren lyckades få sina elever att se igenom Islamic Centers propaganda:

Idag gjorde klass 9A och 9B från friskolan HC Education i Löddeköpinge studiebesök vid den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö. Eleverna gick in i den stora moskén vid Islamic Center och tog bilder. Läs om studiebesöket och se bilderna från två elevers bloggposter nedan:"Sen idag va vi ju i Malmö och va och kollade i moskén och allt de hära"

Källa, måndag 18 oktober 2010:"Det började med att vi tog bussen in till Malmö, där efter gick vi in på skolan där det även fanns en stor Moské. Dock fick vi stå & vänta i ca' 15-20 minuter innan vi väl fick gå in i själva Moskén. - Ni skulle sett alla muslimer (barnen), dom blev väldigt nyfikna. Vissa gick till & med fram & frågade vad vi gjorde här. - Vi förklarade att vi var på besök, osv osv!

Men när vi väl fick komma in i Moskén, hade vi en muslim som hette Arsh? som berättade en massa om t.ex Islam, hur dom lever, bor, gör, lagar, fördomar, koranen, mecka, osv. Han sa även en rätt rolig sak; Jo att han hade snackat med en annan muslim som inte visste riktigt vad Sverige var för något.. & den mannen trodde nämligen bara att det bodde Vikingar i Sverige.

Många i Sverige tror ju att muslimer är sånna som slår sina barn, gifter bort dom, & att dom är skumma av sig. Men allt är fördomar.. man hör mycket saker, etc.

PS. Jag måste säga att han var rätt bra på Svenska för att vara Muslim.

Han sa även att man fick avbryta honom så fort man ville fråga något om samtalet eller vad som helst som handlade om Islam. - Själv frågade jag ingenting, men det kom ändån upp rätt viktiga & intressanta frågor tycker jag!

Moskén såg inte ALLS ut som jag trodde ska jag säga.. för jag trodde nämligen att den skulle vara lite gammaldags, men nej.. den såg faktiskt väldigt fräsch ut!

(Man fick även fota Moskén & fråga frågor efter samtalet.. bilder kommer).

Efter att vi hade varit inne i Moskén åkte vi vidare till stan & fick ca' 1 timmes lunch."


Källa, måndag 18 oktober 2010 + beundrande bilder eleven tagit av moskén och Ögårdsskolan:Söndag 17 oktober avslöjade samma elev varför han egentligen såg fram emot resan till Islamic Center:

"Dock ska det bli riktigt skönt att få slippa skolan en dag"Och skolkamraten anger samma skäl söndag 17 oktober 2010:

"men inte vilken måndag som helst utan min klass och 9B ska åka till malmö och va där hela dagen så ingen skola för vår del vilket är as nice!
"Men nästa vecka händer en del, vi ska bland annat till Malmö för att uppleva hur Muslimer ber i en Moské, osv."

Källa, klass 9A HC Education Löddeköpinge klassblogg 14 oktober 2010:

http://www.hceducation.se/rapportfranverkligheten/index.html#post6

Hemsida för friskolan HC Education i Löddeköpinge:

http://www.hceducation.se/lodde/hem.html

Inga kommentarer: