2010-10-12

Muslimsk friskola knuten till terrornätverk


De sista dagarna exploderar löpsedlarna i Nordnorge av terroravslöjande löpsedlar med förbindelser till svenska muslimska friskolor:

Søkelys på islam i Tromsø

Gjennom en artikkelserie presenterer Nordlys oppsiktsvekkende funn om det muslimske miljøet i Tromsø.

Islamiska fundamentalister i Saudiarabien sponsrar moské i Tromsø:

Muslimsk ledare i Tromsø var knuten till terrornätverk:Hussein Aldaoudi drev en sträng koranskolaRosengårdsskolan i Malmö för några år sedan. Han kom från en tjänst på den muslimska friskolan Al Elowm al-Islamiaskolan, som fick stängas efter polisanmälningar och islamistisk undervisning, följt av SÄPO:s förhör med lärarna på skolan. Dessa elever gick på fredagar till den stora moskén i Malmö för att be. När Al Elowm al-Islamiaskolan stängdes tog Islamic Centers VD Bejzat Becirov över elevunderlaget och startade den muslimska friskolan Ögårdsskolan.


Islamisten Hussein Aldaoudi hade kopplingar till den islamistiska källarmoskén driven av Islamiska Kulturföreningen i Malmö. Aldaoudi försvann ett tag till Saudiarabien. Därefter öppnade han en muslimsk friskola i Örebro som heter . Där är Hussein Aldaoudi skolledare idag:Hör radiointervjun med :I flera år har Hussein Aldaoudi fortsatt sina skumma kopplingar med wahabister i Saudiarabien. Han är styrelseordförande i norska Alnor och inblandad i den kommande moskén som ska byggas i nordnorska Tromsø. Denna moské pekas nu ut för wahabistiska terrorkopplingar:


"Lørdag 9. oktober startet Nordlys en reportasjeserie om ”Islam i Tromsø” med avsløringen om at en av forgrunnsfigurene i det muslimske miljøet i Tromsø, Andrew Ibrahim Wenham, har en skjult fortid som aktiv i et muslimsk terrornettverk.

Han ble en del av den australske grenen av terroristorganisasjonen Jemaah Islamiah. Han hadde også kontakt med nå terrordømte Jack Roche."

"I dagens artikler om Islam i Tromsø settes søkelyset på de potensielle sponsorene av en slik moské i Tromsø. En rik forretningsmann fra Saudi-Arabia som tilhører den svært konservative islam-sekten Wahabisme, vil gi 20 millioner kroner til prosjektet. I artikkelen intervjues blant andre islamekspert Kari Vogt om konsekvensene av at wahabistisk islam får innflytelse i Tromsø."


Källa, Nordlys måndag 11 oktober 2010:"Sheikh Abdur Rahman fra Saudi Arabia er nå på en rundreise i Skandinavia, og det var veldig hyggelig at han tok seg tid til å komme til Tromsø. Han er bosatt i Riyadh.

Sheikh Abdur Rahman og Hussein Aldaoudi, som er leder for Al Risalah Skandinavia og Fler kultursenter, ankom Tromsø den 1. september 2006."


Källa. norska Alnor 2006:"Nordlys har kikket på budsjettene til Alnor. Det er lite virksomhet – kan det se ut til. Men igjen fremkommer det spor til Saudi-Arabia: lokalet de driver fra i dag, ble kjøpt av en saudiaraber i 2006 for 2 750 000 kroner og gitt i gave til Alnor. Når utenlandske imamer kommer på besøk for å forkynne islam, betaler ikke Alnor. Reisene sponses fra Saudi-Arabia.

Av ”en eller annen grunn”, har ikke styrleder adresse i Tromsø, ei heller i Norge. Styreleder i Alnor bor i Sverige. Hussein Aldaoudi ble kjent i Sverige i 2007 da den muslimske arabiske skolen han driver ble satt under et kritisk søkelys av Sveriges radio. Hvis man påstår at Aldaoudi er konservativ, er man ikke så langt fra sannheten, man er dog forsiktig.

Kari Vogt kommenterer mosképlanene slik: ”en ’arktisk islam’ og den nordligste moskeen i verden vil kunne ha en fremtredende plass på skrytelisten” til Saudi-Arabia."


Källa, Rights.no måndag 11 oktober 2010:Skolledare Hussein Aldaoudi låter islamismen styra undervisningen på Al-salamskolan i strid med kursplanerna:


"Under veckan har Sveriges Radio Örebro berättat om arbetssituationen på den fristående skolan Alsalam, som från flera håll uppges vara dålig. Fem personer som slutat på förskolan har vänt sig till facket om den dåliga arbetsmiljön, och lärare på grundskolan har kritiserat sin arbetsplats för att den inte följer alla kursplaner. Det gäller i första hand ämnena musik, hemkunskap och idrott.

Kritiken grundar sig på att eleverna som en del i musikundervisningen fått ta ut ackord på pianotangenter uppritade på ett papper, men även att elever fått betyg utan att ha genomfört alla obligatoriska moment i idrott."


Källa, Sveriges Radio P4 Örebro 9 april 2010:"Skolchef är Hussein al-Daoudi och rektor är Matz Liljeson. Al-Salamskolan tar emot 100 000–150 000 kronor per år i bidrag från en närbesläktad stiftelse till Al-Haramain Islamic Foundation, en saudisk missionsstiftelse som företräder den wahhabitiska formen av islam och som står med på FN:s terrorlista.[4][5][6] Al-Haramain har, enligt USA, gett finansiellt stöd till flera av al-Qaidas grenar.[4]

I utbyte mot bidragen tillåts stiftelsen utse imamer och skolledare till Al-Salamskolan.[5] Personalen inom förskoleverksamheten har uppgivit att hot från skolledningens sida mot personalen förekommer.[7]

Utöver den vanliga kursplanen finns det frivillig extra undervisning i form av arabiska och islam, tre timmar per vecka, av särskilt utbildad personal.[1] När det gäller musik så får inte barnen lyssna på modern musik, på till exempel radio eller på CD-skivor.[8]"


Källa, svenska Wikipedia om muslimska friskolan Alsalamskolan i Örebro:Uppföljning av Skolinspektionens tillsyn i den fristående grundskolan Alsalamskolan i Örebro 27 september 2010:Inga kommentarer: