2010-10-29

Islamic Centers besöksstatistik rasar


Glädjande nog sviker besökarna den kriminella moskén i Malmö.

De sena timmarna på dygnen har moskébesöken minskat med 30 procent på grund av lasermannens härjningar. Det berättade Islamic Centers VD Bejzat Becirov i Sydnytts 19.15-sändning fredag 29 oktober 2010. Även SVT Rapport sände inslaget 19.30 29/10 2010.

Skottet mot imamen nyårsafton 2009/2010 visas. Kameran sveper runt Ögårdsparken bredvid den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Här kan lasermannen i skydd av träd och buskage ostört ta sikte på moskébesökarna, som han gjorde på nyårsafton. Därför har Islamic Center ökat sina egna vakter från 2 till 6. Samtidigt har bevakningen från Securitas utökats.

Rektor Bejzat Becirov berättar hur moskén precis hämtat sig efter nyårsattentatet, när lasermannen nu i höst dykt upp och stör säkerheten igen. Snyfthistorien om hur moskén brandskadades för några år sedan dras upp igen, utan att den egentliga orsaken om försäkringsbedrägeri redovisas. Varför drar media inte upp gång på gång att VDn dömts för bokföringsbrott?

Tittarna får se en halvtom moské. Becirov säger att besöksantalet sjunkit drastiskt.

Det är bra, för då får moskén mindre pengar i kollekt. Bäst vore om föräldrarna tog sina barn ur den muslimska friskolan Ögårdsskolan också, så att de får gå i en säker skola. Om inte skolans skyddsombud agerat förr, så borde skolan stängas nu. Det är inte lämpligt att ha små barn i en skolmiljö som regelbundet drabbas av attentat som bränder, hot och skottlossning.


"Vågar inte gå till moskén

Skräcken för mannen som skjuter på invandrare i Malmö får nu allt djupare konsekvenser. Nu vågar många muslimer inte besöka MoskénIslamic Center, en av de byggnader som beskjutits. Trots utökad bevakning har besökarantalet minskat med 30-40 procent på kvällarna."

Källa, SVT Play fredag 29 oktober 2010:
YouTube:


"Islamic Center är en av de byggnader i Malmö som beskjutits det senaste året. Trots en höjd bevakning vågar många muslimer inte besöka moskén efter att mörkret har fallit."

"Oron är stor bland personal och besökare, berättar Bejzat Becirov som är vd för Islamic Center."

"Islamic center ligger invid ett parkområde i Malmös östra delar och det är lätt för en skytt att gömma sig i buskagen."

"På kvällarna är det nästan 40 procent färre som besöker moskén."

Källa, SVT Rapport fredag 29 oktober 2010:


Läs mer om lasermannen:

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/malmo-trapper-opp-jakten-paa-snikskytter-3329018.html
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10034441
http://www.dn.se/nyheter/sverige/massiv-polisinsats-mot-malmoskytt-1.1198844
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/malmopolis-tar-hjalp-fran-hela-riket_5590985.svd
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.479649-malmopolis-tar-hjalp-fran-hela-riket
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=232489

Inga kommentarer: