2008-06-09

Fick stanna hemma från skolresaEn lärare på den muslimska friskolan Ögårdsskolan fick problem med sin klassresa till ön Ven i Öresund. Läraren och hans klass skulle åka iväg på en resa som skulle avsluta läsåret. Alla de muslimska eleverna hade tydligt fått reda på i förväg att det är lag på att bära cykelhjälm när man cyklar. Därför skulle alla ta med sig var sin hjälm. Samtliga elever gick med på villkoren som var otvetydiga. Det gick inte så bra. Många av eleverna kom till skolan ändå utan hjälm.


Vad göra? Eftersom eleverna inte ville följa lagen så fick de stanna hemma på Ögårdsskolan i Malmö vid Islamic Center. De elever som inte ville följa lagen fick stanna i klassrummet. Deras klasskamrater som hade hjälm med sig fick åka med till Ven.


Det händer ganska ofta på Ögårdsskolan att eleverna struntar i att bära cykelhjälm när det är dags att cykla. Vissa har ingen hjälm. Andra vägrar bära hjälm. Vissa låter cykelhjälmen stanna hemma av lättja. Ytterligare några vill inte låna hjälm av skolkamrater eller syskon. Somliga tar av sig cykelhjälmen under cykelfärden och bryter då mot lagen.


Inga kommentarer: