2008-06-20

Avslutning i porrkungens villaHur blev avslutningen på läsåret för lärarna i den muslimska friskolan Ögårdsskolan? Av biträdande rektor hade utlovats en avslappnande resa för lärarna till ön Ven i Öresund. Där skulle alla få cykla på den bilfria ön och få äta fint. Alla i personalen såg fram emot äventyret oavsett väderrapporterna. Då vädret i slutet av förra veckan var dåligt meddelade hux flux den biträdande rektorn att venresan ställs in:


"- Det skulle ju inte vara så kul om det regnade", sade hon.


Beslutet togs helt efter biträdande rektors eget tycke. Som kompensation utlovades personalen middag på en fin restaurang i Malmö. Tillställningen vid den flotta malmörestaurangen skulle ledas av biträdande rektor och hennes sambo. Sambon besöker ofta Ögårdsskolan och moskén vid Islamic Center. Han var ivolverad i Equalprojektet med EU-pengar som floppade och saknar fullständig redovisning. Sambon är även en av personerna bakom systemet med övervakningskameror. Ingen av övervakningskamerorna har lyckats fånga någon på bild alls som påstått attackerat moskén. Märkligt nog är biträdande rektors sambo alltid med på avslutningarna. Biträdande rektor och hennes sambo går alltid hem sist av alla. Inga andra av lärarna eller övrig personal på Ögårdsskolan tillåts ha med sina respektive på avslutningarna.


Personalen såg i alla fall fram emot den nya lösningen med fin middag på en malmökrog. Innan de hann bestämma sig ändrades även denna plan. I stället bjöds personalen in till rektorns nya hus. Rektorn är även VD för Islamic Center som innefattar både moskén och Ögårdsskolan. Villan har han ärvt på ovanligt vis av en före detta porrkung. Porrkungen använde huset för inspelning av porrfilmer. Rektorn säger sig ha fått ärva huset efter att han i början av 1990-talet lånade ut en stor summa pengar till porrkungen. När porrkungen dog ärvde rektorn för Ögårdsskolan och VDn för moskén huset. Huset är utsmyckat med överdrivet erotisk konst av hötorgskvalitet. Därför skickade rektorn tre kvinnor från Islamic Center till att städa upp huset. Nu var det redo för att ta emot besök i den förra porrfilmsvillan så att hela personalen skulle få komma dit.


Maten skulle rektorns son stå för. Det är han som driver restaurang i Malmö hamn vid postterminalen. Och samme son som från sin restaurang levererar skolmaten till Ögårdsskolan. Maten betraktas inte som så hälsoriktig av Ögårdsskolans lärare. Merparten av skolmaten består av överflödigt fet mat. Menyn för avslutningskvällen annonserades inte. Någon lärare gissade på isterband späckade med fett. Ungefär vad skolbespisningen på Ögårdsskolan brukar erbjuda.


En lista sattes upp på skolan av biträdande rektor. Hon var snabb med att skriva upp sig själv först. Rektorns nya favoritlärare satte upp sig som nummer två. Denna favvislärare gav biträdande rektor en helt egen speciell present och tackade biträdande rektor för hennes otroligt fina arbete under läsåret. Ingen av de andra lärarna nämnde något eller hade bidragit till presenten. Det hade de förmodligen inte heller valt att göra om de tillfrågats. Det blev bara biträdande rektorns namn och favvislärarens på listan för avslutningsmiddag i porrkungens förra villa. Ett exempel på övrig personals missnöje. För övrigt är det inte första gången som personalen utlovats grandiosa avslutningar som succesivt krympts till att ersättas med billigaste alternativet. Eller som i porrkungsvillans fall, ingenting tilltalande alls.


Nu har i alla fall all personal lämnat Ögårdsskolan för läsåret och imorgon är det midsommar. I måndags när den utlovade venresan blev inställd, tvingades personalen arbeta på skolan istället. Vilket förtroende får personalen för den biträdande rektorn då? Resultatet blev att många lämnade skolan småskrattandes. Då hade biträdande rektor hållit personalen som gisslan hela tisdagen genom att låta dem göra meningslösa saker. För vissa kändes det som en hämnd för att enbart biträdande rektor och favvisläraren skrivit upp sig på namnlistan för middag i porrkungens villa som övergått i rektorns ägo.


Inga kommentarer: