2008-06-22

Försvunnen från Islamic CenterVart tog Emerick Adolfsson vägen? Han beskrev sig själv som en svensk som konverterat till islam. I Sveriges Radio P1 höll han morgonandakt. Han var en av de huvudansvariga för EqualIslamic Center. Det var ett projekt som betalades med pengar från EU. Hans rum var i byggnaden till vänster om moskén.


Emerick Adolfsson blev lämnad med bokföringen efter att Islamic Center tömt projektet på pengar. Nu har han inte synts till på Islamic Center på väldigt länge. Någon frågade därför moskéns VD vart Emerick Adolfsson tagit vägen och fick då svaret av VDn:

"- Det är inte mitt problem."

Av det kan man dra slutsatsen att redovisningen av Equal inte är något som bekymrar ledningen för Islamic Center längre, trots att Sydsvenskan berättat att redovisningen brustit. Medias granskning verkar inte ha någon inverkan alls på sättet som Islamic Center styrs.


Emerick Adolfsson var en frisk fläkt när han tidigare fanns på Islamic Center. Han var alltid glad och artig. Men han brukade komma in och äta i den muslimska friskolan Ögårdsskolan efter att i stort sett alla skolbarnen gått därifrån. Uppenbart ville han inte sitta och äta bland de många bråkiga barnen. Det vill inte heller Ögårdsskolans rektor och Islamic Centers VD, som också kommer när barnen lämnat matsalen, förutom kanske en handfull elever som har knäckebrödet kvar.


I en vanlig låg- och mellanstadieskola äter barnen harmoniskt och det krävs kanske bara en lärare som går runt i matsalen och vaktar för att det ska vara lugnt. I Ögårdsskolans underdimensionerade matsal äter 12 klasser. Där bråkar någon från varje klass varje dag med sina kamrater och sina lärare och matpersonalen, trots att lärarna sitter vid borden hos sina klasser. Det hjälper inte att de pedagogiskt ska uppfostra barnen. De tvingas skrika på dem och dra ut dem därifrån, torka upp efter dem, hålla kvar en del som bestraffning etc. Nästa dag är det likadant. Hur kan vanliga kommunala skolor lära sina barn att äta i lugn och ro redan i årskurs 1? Medan Ögårdsskolans muslimska friskola inte för en enda dag från årskurs 1 till årskurs 6 lyckas med detta?


Tyvärr fick inte Emerick Adolfsson heller jobbet som ny fritidsdirektör för Malmö stad. Han hade i sin ansökan angett som merit att han var projektledare på Islamic Center. Som motiv till att bli ny fritidsdirektör skrev han att det skulle vara "kul" att pröva på. "Kul" räckte tydligen inte för de som anställde en annan person till tjänsten som ny fritidsdirektör.


Vart Emerick Adolfsson försvunnit nu är en gåta. Kanske tidigare, eller nu har han i alla fall hamnat som ansvarig för tågtvätt i en tvätthall. Hur "kul" det är syns på bilden ovan och kan läsas i texten nedan:

"ISS TraffiCare inviger ny miljövänlig tågtvätt i Malmö
- I den nya anläggningen tas alla kemikalier och spillvatten om hand i ett eget reningsverk."

"Mer information
Kontakta Jan Gustafsson, VD ISS TraffiCare, tfn 08-762 31 33, 0734-36 76 30 eller Emerick Adolfsson, miljö- och kvalitetsansvarig, tfn 040-20 28 65, 0734-36 76 51."

Källa, nyheter från ISS TraffiCare:


Mer om den glade småländske konvertiten som försvann från Islamic Center återfinns på Google:


Inga kommentarer: