2008-06-08

Koranskola slagträ om muslimska väljareDen koranskola som bedrivs vid moskén i Västerås fortsätter vålla het debatt efter anklagelser om aga och radikalisering av muslimska skolungdomar. Folkpartisten Roger Haddad var den som upptäckte och slog larm om missförhållandena. Socialdemokraterna och vänstern samt imamen i Västerås anklagade honom för islamofobi. Nu försvarar kommunalrådet Bengt-Åke Nilsson partikamraten Haddad. Mycket avslöjande pekas orsaken ut att socialdemokraterna egentligen är rädda att andra partier ska ta muslimska väljare från dem:


"De senaste angreppen - VLT den 22 maj - ter sig minst sagt osmakliga genom att smutskasta en politiker som tar sitt uppdrag på stort allvar. Kort sagt de gillar inte att en folkpartist tar sig för och med stor framgång möter de väljargrupper som S och V tagit för givna för egen del."


"Sedan försöker de påstå att man bara skall anmäla rykten som är sanna - vilket är en absurd ståndpunkt - enskilda privatpersoner, förtroendevalda eller ej, ska inte utreda dessa misstänkta missförhållanden. Detta ligger på tillsynsmyndigheten att göra. Ytterst handlar detta om vårt ansvar för barn och ungdom och deras välbefinnande."


Källa, Västmanlands läns tidning 30 maj 2008:


Som skolkommunalråd för Västerås fortsätter Roger Haddad att strama åt kraven för invandrare och muslimer i sin debattartikel:


"Integration handlar egentligen om arbete och utbildning. Det är de viktigaste insatserna för att lyckats. Därför har vi ställt högre krav på uppföljning och effektmål, samt större individualisering av Svenska för invandrare med fler utförare."


"Därför ställer vi krav på motprestation genom att man aktivt deltar i Jobbcentrums verksamheter för att kunna få försörjningsstöd. Målet är alltid att få ett bra stöd för att snabbt kunna lämna bidragsberoendet och vidare i arbete eller studier."


"Socialdemokraterna kommer inte med några nyheter på det arbetsmarknads­politiska området. Fler av de förslag som man ­presenterar inom exempelvis utbildningsområdet, som starkt är förknippat med arbetsmarknadspolitiken, har man röstat nej till. Det gäller lärlingsutbildningarna, det gäller vår utbildningsplan som lyfter upp entreprenörskap, det gäller målet om uppföljning av Svenska för invandrare och vuxenutbildningen generellt. Men även det senaste beslutet om ny organisation för det individuella programmet."


Källa, Västmanlands läns tidning torsdag 5 juni 2008:


Inga kommentarer: