2008-06-16

Svenska barn får inte vara med rosengårdseleverByggföretaget NCC har startat en byggskola för att få fler invandrarbarn att vilja bli byggnadssnickare. Skolelever från Rosengård är välkomna, men inte svenska elever från Limhamn berättar Skånska Dagbladet idag. NCC anser inte att invandrare skulle bli bättre byggnadssnickare. I stället beror det på att det börjat bli dyrt för NCC när de ska utföra byggarbeten i Malmö som de tycker blivit en mångkulturell stad. Därför tvingas de hyra in dyra tolkar som ska förklara för invandrare i husen på Rosengård som renoveras eller byggs om:"Projektet pågår i fyra veckor och i Malmö har man valt att samarbeta med skolor i Rosengård."

"Han nämner ett tillfälle då NCC skulle renovera fönster ute på Rosengård och behövde hyra in tolkar för att lämna instruktioner till de boende.

– 32 procent av alla i Malmö är invandrare och vi på NCC har bara 1 procent utomnordiska anställda, säger Lars Tengvall."


"NCC har byggskolor för barn på flera olika orter i landet. Många av skolorna beskriver sig som mångkulturella. Kan man inte göra slag i saken och bjuda in elever från Limhamn också?
– Allt är inte ett socialt projekt, säger Lars Tengvall. Vi behöver främst folk från andra kulturer och folk som kan andra språk."

Källa, Skånska Dagbladet måndag 16 juni 2008:


Pressmeddelande om NCCs byggskola för Rosengårds skolor lördag 14 juni 2008:


Sydsvenskan 17 januari 2007 om NCCs byggskola för Rosengårds skolor och för arbetslösa invandrare:


Tack och adjö till det diskriminerande byggföretaget NCC!


Inga kommentarer: