2008-06-01

Rosengårdare vill slopa försörjningskravRädda Barnen har fått en ny riksordförande enligt ett pressmeddelande idag. Det första Inger Ashing som en gång startade Rosengårds avdelning nu gör, är att kräva att inget försörjningskrav ska finnas för anhöriginvandring:


"Inger Ashing är 34 år gammal, uppvuxen i Malmö men nu bosatt i Stockholm och arbetar som enhetschef på den statliga myndigheten Ungdomsstyrelsen. Inger Ashing har varit aktiv i Rädda Barnen i över femton år, där hon bland annat startade Rosengårds lokalförening i mitten av 1990-talet."


"- Rädda Barnen känner djup oro över regeringens ståndpunkt. Ett försörjningskrav innebär att barn riskerar att hållas åtskilda från sina föräldrar i flera år. Sverige har förbundit sig att följa Barnkonventionen och ett sådant här beslut kränker flera av barnets grundläggande rättigheter, säger Inger Ashing.

Rädda Barnen uppmanar regeringen att skrota planerna på försörjningskrav vid anhöriginvandring och att splittrade familjer på flykt ska kunna återförenas så snart som möjligt."


Källa, Rädda Barnens pressmeddelande söndag 1 juni 2008:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=775308&rss=554
I
I
Rädda Barnen har läst denna bloggpost 2 juni 2008 enligt Sitemeter:
I
I
Domain Name: tdcsong.se ? (Sweden)
IP Address: 213.50.114.# (Radda Barnens Riksforbund)
ISP: TDC Song AB
Location: Stockholm
Time of Visit: Jun 2 2008 10:02:19 am

Inga kommentarer: