2008-06-04

Western Union och Islamic CenterEn gång om året spelar lärarna på den muslimska friskolan Ögårdsskolan och personalen på Islamic Center fotbollsmatch mot eleverna. Det brukar bli en riktig benknäckare där lärarna satsar stenhårt för att visa vem som är tuffast. Två matcher spelas. I ena matchen möter de manliga anställda Ögårdsskolans pojkar. Matchen spelas på den stora gräsplanen bakom moskén i Malmö.


Men så i den andra matchen där lärarinnorna och Islamic Centers kvinnliga anställda möter Ögårdsskolans flickor händer något intressant. I damernas lag träder en sekreterare vid Islamic Center in. Hon sköter även lönerna på kontoret. Alltså har hon hand om både Islamic Centers ekonomi och Ögårdsskolans pengar. Hon spelar i en gul t-shirt med reklamtryck för Western Union. Det visar sig att t-shirten inte bara är reklam. Kvinnan har arbetat på Western Union med marknadsföring.


Western Union är som bekant ett av islamisternas vanligaste pengatransfereringssystem. Muslimer på Rosengård och runt Möllevången pekar för polisen ut vilka av Malmös Western Unionkontor som islamister använder när de ska föra över pengar till Hizbollah och Hamas. USA har slagit larm om att Western Union används för att föra pengar till terrorister.


Islamic Center har många oklarheter i sin finansiering. Trots att Islamic Center påstår att de är obundna från utländska finansiärer vägrar de sparka de utländska representanterna i styrelsen. Någon slags finansiering från utlandet av Islamic Center verkar alltså fortfarande ske. Hur pengarna kommer in är okänt.
Men om man skulle använda ett sätt att transportera pengar eller finansiering till eller via Islamic Center, så skulle en pengatransportör som Western Union vara idealisk för att dölja insyn. Bankkonton går lätt att kontrollera, men inte Western Union. Via fotbollsmatchen kan man sluta sig till att Islamic Centers ekonomiska personal har mycket god insyn och kontakter i Western Unions transfereringssystem. Western Union har i Sverige även finansierat kampanjer riktat mot muslimer som målgrupp för att understryka dem som viktig kundgrupp.


Inga kommentarer: