2011-11-30

Apoteket inför muslimska helgdagar för sina anställda


Idag 30/11 står skattebetalarna för gratisbuffé för att fira att statligt ägda Apoteket inför helgdagar anpassade till islam. Sensus betalas av bidrag från Folkbildningsrådet som får sina pengar av Utbildningsdepartementet. Givetvis serveras gratisbuffén endast i Stockholms innerstad, så att innerstadsborna ska fortsätta vurma för mångkulturen i sin egen bubbla där inga invandrare bor, medan resten av Sverige får betala och ta emot invandrarna. Buffén är gratis för skulle deltagarna betala hade de inte kommit. Efteråt ska det nämligen berättas hur lyckat arrangemanget var:"Sensus studieförbund

Pressmeddelande

Almanackan med alla svenskars högtidsdagar hjälper Apoteket

2011-11-29 16:59

I Sensus Multireligiösa almanacka finns Sveriges viktigaste högtidsdagar inom sex världsreligioner. Tillsammans ger de oss mer än 180 helgdagar att fira. På Apoteket har man tagit fasta på att många svenskar vill fira andra högtider än påsk och jul. De har infört flexibla helgdagar.

Onsdagen den 30 november har Sensus studieförbund inbjudit till fest under rubriken ”Vi har så mycket att fira” och då kommer bland annat Ulrika Henningsson från Apoteket att berätta om hur de arbetar med mångfald inom Apoteket och hur de har använt sig av Sensus Multireligiösa almanacka.

- Våra medarbetare har olika traditioner med rötter från hela världen. Vi jobbar med ett aktivt mångfaldsarbete och har infört flexibla helgdagar för att medarbetarna ska kunna vara lediga när just de vill fira med sin familj och vänner, säger Ulrika HenningssonApoteket.

Apoteket har även delat ut den Multireligiösa almanackan till sina 90 högsta chefer för att öka kunskapen om de sex världsreligionerna islam, buddhism, kristendom, sikhism, judendom och hinduism.

Sensus har under flera år arbetat med mångfald och på festen den 30 november kommer även Försvarsmakten att berätta om sitt mångfaldsarbete och två representanter från Salaams vänner att berätta om fredsarbete mellan kristna och muslimer. Hela programmet ligger som bilaga.

Journalister är välkomna till festen.


För mer information om Sensus mångfaldsarbete kontakta Marie Lennerhed, verksamhetsutvecklare på Sensus förbundskansli, 08-406 16 76.

För mer information om Apotekets mångfaldsarbete kontakta Ulrika Henningsson, strateg kompetens- och ledarförsörjning på Apoteket, 010-447 50 37."

Källa, pressmeddelande från Sensus studieförbund tisdag 29 november 2011:"Sensus studieförbund

Dokument

Kom på fest den 30 november 2011

2011-11-29 16:47


Källa, pressmeddelamde från Sensus studieförbund tisdag 29 november 2011:"Inbjudan

kom på fest!
– Vi har fler än 180 helgdagar att fira

Välkommen till en kväll full av möten, mingel,
kunskap, mat, inspiration och musik.

kl 16-17 öppet hus

Kom tidigt så har du chansen att träffa Sensus multireligiösa guider
och köpa multireligiösa almanackan 2012 till kampanjpris.

kl 17-18 multireligiös catwalk

Du har chans att själv stå på scen!

kl 17.30-21.00 buffé och speaker’s corner

Mingla, ät och ställ frågor till gäster från våra världsreligioner,
företag och organisationer.

Musiker utan gränser

Med mera.

datum: 30/11

plats: Sensus Möte, Klara Södra Kyrkogata 1

pris: Gratis!

Anmälan: Så fort du kan till:
malin.nordkvist@sensus.se

Begränsat antal platser.

Ta med dig en vän och kom!

Välkommen!"

Inga kommentarer: