2011-11-18

Varför publiceras bloggen Muslimska Friskolans inlägg flera timmar senare än andras på Motvärnet?

8 timmar efter bloggposten skrevs 12.57 på Muslimska Friskolan har det inte dykt upp i Motvärnets flöde. Det syns på skärmdumpen klockan 21.14 ovan. Kan någon mejla bloggen Muslimska Friskolantipsaroger@hotmail.com hur atom eller rss-flödet skadats, med instruktioner hur det rättas till.

Efter 7 timmar har bloggposten Muslimska Friskolan skrev klockan 12.57 ännu inte publicerats i Motvärnets flöde. Det framgår av skärmdumpen ovan tagen klockan 20.14, där flera andra bloggar kommit med på Motvärnet fast de skrivits senare.

Av skärmpumpen ovan från klockan 19.14 framgår att inte ett spår syns av bloggposten Muslimska Friskolan skrev klockan 12.57. Däremot har en massa andra bloggars poster publicerats på Motvärnet, trots att de skrevs betydligt senare.

Varför syns bloggposten skriven hos Muslimska Friskolan 12.57 fortfarande klockan 18.14 inte på Motvärnets sammanställning ovan?


I stort sett varje dag publicerar Motvärnet en del bloggars inlägg flera timmar framför andras på Motvärnet. En av de bloggar som regelbundet drabbas är bloggen Muslimska Friskolan. Det är inte roligt om ens blogginlägg som är skrivet exempelvis klockan 16.00 publiceras efter andra bloggars inlägg som är skrivna exempelvis klockan 19.00.

Bloggen Muslimska Friskolan vill gärna ha svar av den som ansvarar vad felet beror på. Är det någon teknisk orsak bakom eller andra skäl?

Bloggen Muslimska Friskolan har aldrig bett om att få vara med i eller publiceras på Motvärnet. Det kom ett mejl för några år sedan med en förfrågan om bloggen ville få sina bloggposter spridna, utan att beskriva var och med vilket syfte. När bloggen svarade att det kunde vara kul togs den med. Det säger sig självt att ju fler spridningskällor desto bättre.

Men nästan varenda dag hamnar inläggen från Muslimska Friskolan senare än andra bloggares. Det känns trist. Tänk er själv om en blogg försöker skriva ett inlägg, formulerar det noga, tar reda på källor med mera. Man ser efter så att ingen annan på Motvärnet skrivit om saken, för att inte lägga ner tid i onödan.

Men så när det publiceras på ens blogg, tar det ibland upp till fyra timmar innan det dyker upp på Motvärnet. Under tiden får man se hur andra bloggar läst ens bloggpost, hoppat på samma ämne, skriver om samma sak senare, men publiceras ändå före på Motvärnet. Då känner man att man slösat sin tid.

Oavsett om någon annan blogg skrivit om samma ämne, eller om ens blogginlägg man är ensam om publiceras mycket senare än andras vill man att felet rättas till?

Om det är tekniska fel som ligger bakom, vänligen rätta till det permanent, den som är ansvarig eller mejla bloggen Muslimska Friskolan vad felet hos bloggen beror på. Om det i stället rör sig om någon slags plan som härrör från konkurrens som gör att en del andra bloggar av någon anledning publiceras före alla andra, så rätta till detta.

Bloggen Muslimska Friskolan har cirka 400 - 600 unika läsare per dag. Det är en liten blogg jämfört med flera större. Bloggen Muslimska Friskolan bryr sig inte om den har 1 läsare eller 600. Bloggen verkar på andra sätt genom att regelbundet få sina uppgifter publicerade i media.

Rättas problemen på Motvärnet inte till eller någon tipsar bloggen hur det åtgärdas om felet ligger här, kan ni lika gärna stryka bloggen Muslimska Friskolan från listan, eftersom det är för stor tidsfördröjning som gör att läsare av Motvärnet inte hittar hit. De läser de andra bloggarna i stället.

Exempelvis idag fredag 18 november 2011 har ett inlägg skrivet 12.57 på bloggen Muslimska Friskolan fortfarande klockan 18 inte publicerats på Motvärnet, medan flera andra bloggars inlägg skrivna från klockan 13 och så sent som efter klockan 17 publicerats på Motvärnet innan. Se skärmdumpen tagen klockan 18.14 på bilden ovan. Hur förklaras det?


Blogginlägg skrivet på Muslimska Friskolan 12.57 fredag 18 november 2011: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/11/skolinspektionen-hotar-dra-in-tillstand.html

Skriver detta inlägg öppet ifall andra bloggar också drabbats av samma öde. Bloggen Muslimska Friskolan har atom- och rss-flöde, men problemet hos Motvärnet har ändå pågått en längre tid.

Inga kommentarer: