2011-11-23

Sloven startar friskola i bensinstation och kräver 96 000 kronor i deltidslön per månad"Ett prospekt uppmanar Lundaborna att teckna sig för aktier i Science House AB.

Förhoppningen från vd:n Dario Kriz är att pengarna ska finansiera en ny grundskola på Brunnshög.

Finstilt framgår att Dario Kriz ska ha 96 000 kronor i månaden under uppstarten. Han ska arbeta deltid."

"Det finns en fastighet (en före detta bensinstation) som Science House köpte för en månad sedan"" - När det gäller ekonomin så tittar vi på de ekonomiska förutsättningarna att driva skolan, säger Andreas Spång, tillförordnad enhetschef på Skolverket.""Åsa Wesshagen är chef för bolagsstämmobevakningen på Aktiespararnas Riksförbund:

- Det har varit väldigt många och väldigt små emissioner. Ofta täcker pengarna Dario Kriz bolag drar in bara lönen för ett litet antal personer. Som dessutom är närstående eller besläktade med varandra allihop.

- Jag tror inte vi har sett slutet på det här än. Och trots alla emissioner har Dario Kriz inte fått något att lyfta. Därför har han förtroendeproblem."Läs här om hur Dario Križ från Slovenien med franchise försöker få aktieägare att betala hans skyhöga deltidslön på 96 000 kronor i månaden som VD för friskolan, trots att han saknar pedagogisk utbildning:


Inga kommentarer: