2011-11-28

Islamic Centers livsmedelsförsäljning hos ÅklagarmyndighetenÅklagarmyndigheten har idag diariefört en åtalsanmälan mot livsmedelsförsäljningen vid Islamic Center i Malmö. Miljöförvaltningen har anmält brott mot livsmedelslagen vid den stora moskén i Malmö. Försäljningen sker illegalt till moskébesökarna på Västra Skrävlinge kyrkoväg där moskéns entré ligger.

Måndag 28 november 2011

AM-197962-2011


För drygt en månad sedan skrev Skånska Dagbladet en artikel om den illegala försäljningen vid Islamic Center. Artikeln var införd i papperstidningen på en lördag. Den innehöll bilder.

Tidningen Metro tog vid samma tidpunkt bilder på lastbilarna från Makedonien som står vid moskén.

Det är enbart Skånska Dagbladet och Metro som har bilder. Håll utkik i dessa tidningar om de har artiklar i dagarna om att ärendet hamnat hos Åklagarmyndigheten.

Åklagaren lär få mycket svårt att lägga ner denna åtalsanmälan, eftersom brottet pågår fullt synligt dagligen vid Islamic Center. Det går alltså att gripa personerna på bar gärning. Skulle åklagaren ändå slarva och lägga ner ärendet, är det bara att anmäla det på nytt med hänvisning till att brottet fortsätter. Artikeln i Skånska Dagbladet för en dryg månad sedan hade nämligen ingen som helst avskräckande verkan på brottslingarna eller kunderna.

Andra bloggare som vill skriva om detta kan exempelvis kontakta Åklagarmyndigheten och be dem faxa den flera sidor långa anmälan som inkom idag. Eller söka i Skånskans artikelarkiv från den där lördagen för fem eller sex veckor sedan. Eller varför inte åka dit och själv ta bilder på brottslingarna vid moskén!

Inga kommentarer: