2011-11-16

Kommunen vill vräka den turkiska friskolan vid Malmös moské
Kunskapsboningens skola. Foto Anna Bubenko/Sveriges Radio: http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/96/2002196_520_390.jpg


" – När vi har varit på skolan och diskuterat med rektorn och huvudmannen har det uppdagats att han inte känner till hur man skriver åtgärdsprogram och att de måste skrivas.

Han känner inte till att den nya skollagen började gälla den 1 juli, säger Anna Sandell, utredare på Skolinspektionen.

Det är på alla punkter som Kunskapsboningens skola får kritik. Ledningen har inte de kunskaper som krävs, barnen får inte den undervisning de ska ha, det saknas rätt lokaler och utrustning, till exempel för NO-ämnen."

"Den startade förra året i lokaler på Ystadsgatan i Malmö som Skolinspektionen inte tyckte var bra. Nu finns den i ett hus på Botildenborgsvägen i Malmö. Men det finns inget bygglov för att bedriva skola där. Enligt bygglovet ska det vara bostäder. Därför hotar kommunen att vitesförelägga fastighetsägaren med en halv miljon kronor om inte skolan försvinner.

Av Skolinspektionen har skolledningen nu fått en månad på sig att bättra sig, annars kan tillståndet dras in."

Källa, Sveriges Radio Malmöhus onsdag 16 november 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4803760


Lyssna till radioinslaget i SR P4 Malmöhus onsdag 16 november 2011: Skolinspektionen:”Känner inte till nya skollagen”


Bloggen Muslimska Friskolan har redan innan radion onsdag 16 november 2011 avslöjat det media inte räknat ut, att Kunskapsboningens skola är en etnisk friskola för turkiska elever sprungen ur föreningen MAF som ska främja turkisk kultur. Skolan har placerat sig på Botildenborgsvägen 73 cirka 200 meter från den stora moskén vid Islamic Center:


Inga kommentarer: