2011-11-12

Elever uppmanas bära sjal i Malmös moské
Fredag 11 november 2011 gjorde tre elever studiebesök på Islamic Center i Malmö. De tre flickorna går på friskolegymnasiet Jensen Educations samhällsprogram med ekonomisk inriktning i Lund. Besöket ska Angelica B, Patricia och Elina Vrijenhoek använda i skolarbetet. Eleverna uppmanades bära passande sjal för att vara välkomna i moskén:


"Vi ska till moskén i Malmö med skolan idag för en religions uppgift, därför jag börjar så sent.

Dock har jag inga kläder som är passande att ha när man ska dit haha. Så tog med mig en sjal som jag kan ha över huvudet innan vi går in xD haha smidigt! Får hoppas att dem inte ger mig allt där konstiga blickar idag ;) Får hoppas det blir trevligt i alla fall. Sitter och väntar på bussen nu, ska in tiöl stan och äta frukost med Elina och Angelica innan vi drar oss till Malmö :)

Källa, Patricias blogg fredag 11 november 2011: http://paatricia.devote.se/blogs/13920740/patigirl-today.htm


"Eftersom vi ska till moskén idag fick man tänka efter lite vad man valde att ha på sig Det blev leggings från Ullared, linne/klänning från Nelly, kofta från Gina Tricot och sjalen är från Rom"

Källa, Elinas blogg fredag 11 november 2011: http://elinaslife.wordpress.com/2011/11/11/dagens-outfit-22/


"Imorgon är mina vanliga lektioner inställda, men ska dock åka till moskén i Malmö för att se hur det går till i en sådan. Uppgift till religionen.. Annars ska jag äta frukost i stan med Patricia och Elina imorgon, ska bli mysigt."

Källa, Angelicas blogg torsdag 10 oktober 2011: http://angelicab.myshowroom.se/nu-tar-jag-helg/


"Då är fredagen äntligen här! Hehe, den har varit efterlängtad kan jag säga. Idag har jag bara en lektion, engelska och sen vid tolv ska jag, Issa och Angelica köra till moskén i Malmö, måste besöka den för en religionsuppgift"

Källa, Elinas blogg fredag 11 november 2011: http://elinaslife.wordpress.com/2011/11/11/det-e-dags-for-fredagsmys/


"Hej bloggen! Sitter just nu på espresso house och ätet frukost med Patricia och Elina Vid elva ska vi köra till Malmö för att åka till moskén.."

Källa, Angelicas blogg fredag 11 november 2011: http://angelicab.myshowroom.se/fredag-1111/


Tjejerna på väg till Islamic Center i bilen fredag 11 november 2011: http://elinaslife.wordpress.com/2011/11/11/rolling/


"Kom hem för en liten stund sen, skjutsade Patricia och Elina till Lund efter vi var i moskén haha. Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra faktiskt.."

Källa, Angelicas blogg fredag 11 november 2011: http://angelicab.myshowroom.se/hemma-igen/


Så här klär sig tjejerna i den aktuella ekonomklassen när de själva får välja kläder, enligt klassfotot i oktober 2011. Ingen elev bär sjal (slöja):Inga kommentarer: