2011-11-27

Imamens dotter testade griskorv åt Sydsvenskan
Marjam Chibli är dotter till Islamic Centers imam Ayoub Chibli. Ayoub är även datalärare i moskéns muslimska friskola Ögårdsskolan i Malmö. Tidningen Sydsvenskan anlitade Marjam Chibli som reporter för att åka till Svedala och testa grillkorv tillverkad av fläskkött:


"Hur länge behöver man vänta med hungrig mage i lunchtid innan man får ett mål mat serverat?

Är snabbmaten snabb?

Och var är den snabbast?

Sydsvenskan skickade ut tio reportrar i Lund, Malmö och Svedala för att söka svar på frågorna."

"Centrumgrillen

Kyrkogatan, Svedala

Kötid 0:00

Väntetid 5:46

Total tid 5:46

Meny: Mosbricka.

Innehåll: 2 tjocka grillade medmos, en med bostongurka, en med räksallad, 1 Coca-Cola, 1 Cocio.

Pris: 48 kronor styck.

Kortare kö på sportlovet

Ingen kö med folk från kommunhuset intill, Sandvik eller småbutikerna i centrum, som det brukar vara vid lunchtid (sportlov). Efter lite missförstånd - om vi skulle ha två korvar på en mos eller om vi skulle ha dubbel mos - överräckte Tedaora Möller bakom glasluckan våra brickor med tillbehör. Och en nygrillad med mos, om än av pulver, lite tillbehör och en dricka är aldrig fel. Ibland.

Test: Marjam Chibli och Lasse Holmström"Bloggen Muslimska Friskolan har själv ätit på Centrumgrillen i Svedala flera gånger. Ägaren förklarar för bloggen Muslimska Friskolan att man inte serverar kycklingkorv, oxkorv eller halalkorv utan endast korv av fläsk. Så har det alltid varit. Det betyder att antingen har Marjam Chibli inte ätit av korven hon anlitats som reporter av Sydsvenskan att köa för. Eller så har Marjam ätit korv av fläsk.

Inga kommentarer: