2011-11-09

Rosengårds skolledning ville sätta Zlatan i särskola
"Den där särbehandlingen sitter kvar i mig. Jag mådde inte bra av det. Okej, på lång sikt kanske den gjorde mig starkare. Inte vet jag. Jag blev ännu mer av en krigare. Men på kort sikt sabbade den mig"

(Om när skolledningen ville ge Zlatan psykiatrisk hjälp och sätta honom i särskola)"

Källa, islamiseringstidningen Sydsvenskan onsdag 9 november 2011: http://www.sydsvenskan.se/sport/article1572235/Utdrag-ur-Zlatans-sjalvbiografi.html


"Möten med socialtjänstens utredare, lärare, rektorer.

Oro. Otrygghet.

Vardag för pojken Zlatan.

I självbiografin, skriven tillsammans med författaren David Lagercrantz, berättar mannen Zlatan ingående och detaljerat om sin trassliga år som barn och tonåring."

"Bråk med tränare, slagsmål med lagkamrater, svek, ungdomssynder och mängder med avslöjanden om det fula spelet bakom världsfotbollens kulisser.""För förlaget, författaren David Lagercrantz och Zlatan själv innebär rusningen klirr i kassan. Siffror säger att förlaget tjänar uppskattningsvis tjugo miljoner kronor när den andra upplagan sålts. Zlatan och David Lagercrantz tros tjäna tre miljoner var.""I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF."Läs mer om boken som är vår tids arbetarklassbiografi:
Inga kommentarer: