2008-05-31

200 000 för att integreras


Elever från Rosengård har fått 200 000 kronor av integrations- och arbetsmarknadsutskottet för att integrera sig med elever från Husie i Malmö. Totalt får eleverna 350 000 kronor varav de 200 000 kronorna är rena skattepengar från Malmö stad. När ska alla dessa skattefinansierade projekt börja ge utfall? Rosengårds stadsdelsfullmäktiges ordförande har sagt att projekt inte ger något. Varför då fortsätta ösa pengar i sjön? Stopp för projektpengar till islamiska Rosengård! Hörsamma stadsdelsordföranden!


"Satsningen är en del i ett större projekt där stadsdelarna ska närma sig varandra och hitta nya arenor där ungdomar kan mötas men också ett sätt att integrera arbetslivet i utbildningen."

"Det är elever i årskurs 8 som nu är iväg tillsammans med två lärare. Finansieringen delas mellan Malmö stad och näringslivet.

- Vi har fått 200 000 kronor av integration och arbetsmarknadsutskottet. Det täcker denna veckas kollo men också möjligheten att fler elever kan åka under sommaren om utvärderingen visar att det här är något att satsa på."


Källa, Lokaltidningen Malmö/Öster torsdag 29 maj 2008:


Inga kommentarer: