2008-05-02

Chockade somaliska barn när Bismilahi sprängdes


Efter att SÄPO och Nationella Insatsstyrkan slog till mot somalierna i Bismilahi muslimska förskolehärva, så accepteras det inte. Somalierna beskriver idag vad som hände när de greps för terrorfinansiering:


"Droppen som fick bägaren att rinna över och Charta 2008 att bildas den 30 mars, var att tre somalier greps i Rinkeby och Tensta den 28 februari i år. Ekot hade rapporterat att gripandet gick lugnt till.

–Klockan sex på morgonen ringde det på dörren och in stormade 15 till 20 personer, tungt beväpnade och med masker, berättar Luul Muhammed, maka till en av de två som fortfarande sitter häktade.

Hon berättar att under de fyra timmar som husrannsakan pågick fick familjen inte röra något eller prata med varandra. De fem barnen var chockade och grät. Ingen förstod vad som pågick.

– Jag fick inte ens sätta på mig kläderna. Som muslimsk kvinna är det väldigt viktigt.

Telefoner, hushållspengar och dator beslagtogs. Det enda familjen fick veta när insatsstyrkan förde bort mannen var att han begått ett brott. Men vilket brott det handlade om fick inte ens Luul Muhammed veta.

–En dotter har hemska drömmar fortfarande och går och pratar med en psykolog.

Abdul Kadir blev också gripen samma dag och på liknande sätt, men är nu frisläppt. Åtminstone tills vidare eftersom misstankarna mot honom kvarstår.

– 15 till 20 män, hälften maskerade, trängde sig in i lägenheten med en kofot, väckte min fru och mina sju barn. Ett av mina barn har börjat kissa på sig efter det.

Han säger att han har skickat pengar till den fredliga motståndsorganisationen Alliance for the reliberation of Somalia, ARS. Han tycker att Säpos gripande stödjer ockupationsmakten i Somalia genom att betrakta allt motstånd som terrorism."


Källa, Stockholms Fria Tidning fredag 2 maj 2008:


Inga kommentarer: