2008-05-03

Ögårdsskolans sjaskiga möblerIslamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan i Malmö har enbart sjaskiga möbler. Skolan sattes i brand 2003 och brann ner till grunden. Enligt polisen pekade spåren mot ett insiderjobb. En av teorierna var försäkringsbedrägeri. Fortfarande idag 2008 finns det bara sjaskiga gamla möbler i varje klassrum på Ögårdsskolan. De tillfälliga möbler som tiggdes ihop 2003 har inte bytts ut till nya av en snål skolledning. Nedan artikel om Malmö nation i Lund som skickade decennier gamla avdankade möbler med container som Ögårdsskolans elever fortfarande får glo på. Allt medan rektorn och VDn Bejzat Becirov har ett jätteskrivbord och ett gigantiskt konferensbord i skinande mahogney av ädelträ i sitt eget rum.


Tack vare folk som tyckte synd om Islamic Center får eleverna inga nya möbler på Ögårdsskolan:


"…Stefan Bjerke, husförman på Malmö nation, som skänkt möbler till Islamic center i Malmö.

Varför har ni skänkt möbler?
– När jag såg tv-inslaget om att Islamic center brunnit, hade jag precis inventerat vårt möbelförråd och jag tyckte att det var dumt att nationen skulle sitta på möbler när Islamic center inte har några.

Vad för typ av möbler är det?
Islamic center sa själva att de hade störst behov av bokhyllor och hurtsar. Och det var faktiskt det vi hade mest av i vårt förråd, så på siste april fick de en container fylld till bristningsgränsen med möbler. Frakten bjöd ett transportföretag på.

Var kommer möblerna ifrån?
– Vi har nästan 300 rum här på nationen som vi hyr ut möblerade. Men trenden de senaste åren har varit att folk vill skaffa eget, så vi har mycket möbler i våra förråd."


Källa, Lundagård 13 september 2003:


Inga kommentarer: