2008-05-04

Skolbarn ska hindra föräldrar kasta stenI muslimska Rosengård i Malmö där stenkastning mot brandmän är vanligast i Sverige får skatteprojektet kritik. Brobyggare menar att insatserna måste vända sig till skolbarnen för att de sedan ska tolka till sina föräldrar att inte kasta sten på brandmännen:


"Emine Aris, som är före detta brobyggare i Rosengård, anser att problemet med stenkastning har ökat sedan hennes brobyggargrupp fick sluta för drygt ett år sedan. Projektet hade då som huvuduppgift att följa med brandmännen på deras utryckningar för att förhindra stenkastning och bråk. De nya brobyggarna jobbar idag i förebyggande syfte och deras huvudmålgrupp är vuxna med utländsk bakgrund. En målgrupp som Emine Aris inte tycker är lämplig.

- För att komma igenom till föräldrarna så måste det gå genom barnen, för det är många av dem som inte kan språket. Då fungerar barnen som föräldrar i familjen, säger Emine Aris är före detta brobyggare i Rosengård:"


Källa, Sveriges Radio Malmö söndag 4 maj 2008:


Just nu klockan 23.40 söndag 4 maj är polisen dirigerad till Ramels väg 135 på Rosengård. Orsak: brand. Hoppas tolkningen mellan skolbarnen och deras föräldrar går bra så att inte stenkastning sker mot brandmännen som också ska dit.

Inga kommentarer: