2008-05-29

Islamisternas koranskola vräksIdag var tidningen City Malmö/Lund ensamma om en stor nyhet. Islamiska kulturföreningen, som är en av islamisternas högsäte sedan 15 år tillbaka i Malmö, vräks från sina lokaler. Flera av den muslimska friskolan Ögårdsskolans elever har här indoktrinerats i islamisternas koranskola. Många barn och ungdomar från Rosengård har radikaliserats i lokalerna. Islamiska kulturföreningen har i många år haft polisens ögon på sig och utgjort en säkerhetsrisk för medborgarna. City är dock mer försiktiga i sin artikel:


"Enligt honom skyller Contentus på Malmö stad, men Rosengårds stadsdelschef Eva Alterbäck slår ifrån sig.

- Vi kan inte säga till Contentus vad de ska göra. Men vi är med i samtalen kring området och vad jag förstår ska MKB, Contentus och Newsec ge lokalen åt hyresgästföreningen som ska ha boskola där. Det är vi positiva till.

Enligt uppgifter till City vill fastighetsägare och kommunen få bort föreningen eftersom man tycker den utövar för stor kontroll över de boende på Herrgården.

- Det är en ledande fråga, säger Eva Alterbäck när City undrar om uppgifterna.
Men du känner till uppfattningen?

- Känner till och känner till, man kan inte plocka ut bara föreningen ur sammanhanget av hur området ska utvecklas.

Contentus vd Richard Ohlsson är som vanligt oanträffbar på telefon. Via mejl meddelar han att han inte vill ge några kommentarer."


Källa, City Malmö/Lund sidorna 12 och 13 torsdag 29 maj 2008:


Islamiska kulturföreningen från Malmö var med i SVTs Uppdrag Gransknings två avsnitt om islamister våren 2006. Där berättades om koranskolanRosengård samt TUFFs malmögren av Göteborgs islamism.
Sydsvenskans avslöjande artikel om Islamiska kulturföreningen och TUFF 9 februari 2006:


Inga kommentarer: