2008-05-04

Islamic Center lurade MöllevångenIdag höll Islamic Centers imam Jonus Latifov en gemensam bön med tre andra trossamfund. Islam, judendom och kristendom skulle visa upp att de kan stoppa otryggheten i stadsdelen Möllevången i Malmö. I Sydnytts inslag ses Islamic Centers imam harkla ut sin bön på arabiska ur Koranen över Möllevångstorget. På vilket vis ökar det tryggheten? Det undrar Sydnytt också som visar upp bombdådet som skedde nyligen. En invandrad projektledare från Trygga Möllevången som inte kan tala svenska försöker slå i TV-tittarna att detta initiativ behövs. Allt finansieras med skattepengar. Sedan kallar sig föreningen för ideell för att lura folk att tro att det är gratis.


Upp till bevis. Låt oss se om imamens harklande koranbön gör att inga våldsdåd eller rån sker på Möllevången från och med idag efter att imamen för skattepengar stått där! Om det inte lyckas, så låt Islamic Centers imam stå bland de stenkastande skolbarnen i Rosengård i stället på kvällar och helger. Där kan han använda sin arabiska till att göra någon nytta. Varför arbeter han inte på dessa kvällar istället för ett soligt fridfullt Möllevångstorget mitt på dagen? Islamic Centers imam skulle också kunna börja med den muslimska friskolan Ögårdsskolan som drivs av Islamic Center. Där haglar fördomarna mot judar och svenskar bland elever. Varför lyckas inte imamen ta bort dessa fördomar?


Källa:
SVT Sydnytt söndag 4 maj 2008:

TV-inslaget från dagens Sydnytt:


"– Det är mycket viktigt att vi har ett samarbete mellan alla religioner och att vi enas, säger Jonus Latifov som är imamIslamic Center i Malmö.
Arrangören Trygga Möllevången hoppas att manifestationen ska hjälpa till att sprida kunskap, förbättra tryggheten och arbeta mot fördomar."

Källa:
Skånska Dagbladet söndag 4 maj 2008:


Spektaklet ska sändas i Sveriges Radio P1 18 maj. Eländet får fortsättning på Stortorget i Malmö senare i maj där islam ska ingå åter en gång med sin interreligiösa bön:


Inga kommentarer: