2008-05-04

Kultursida hyllar terrorhäktad som hjälteKultursidan i Aftonbladet hyllar idag 4 maj en häktad för terrorfinasiering vid Bismilahi muslimska förskolor som hjälte:


"Hon heter Luul Muhammed och sitter med sin pojke Ibrahim i famnen. Hon undrar varför hennes man har blivit fängslad.
En morgon vid sextiden stormades lägenheten i Tensta av den Nationella insatsstyrkan. De tog mobiler, hushållspengarna och barnens saker, berättar Luul.

Chefen för Nationella insatsstyrkan, Bertil Olofsson, hävdar i radio och tv att allt gick lugnt till."


"Men Bertil är hygglo som inte slog sönder familjens ytterdörr.
Just det, säger Bertil till Dagens eko. Ingen var upprörd. I något fall har man tvärtom skojat och skämtat med polisen.

Säkert var det skojigt. Luul och hennes make fattade ingenting. Stod där med lång näsa medan Bertils killar i masker och med vapen hade hur kul som helst. Kan säkert bli en häftig sketch i polisskolans nyårsrevy.
Luuls man sitter fortfarande häktad för terroristbrott. Han misstänks ha skickat pengar till en ungdomsrörelse i Somalia, al-Shabaab. Det är en löst sammanhållen rörelse – så löst organiserad att många tvekar att kalla den för en rörelse – som slåss mot Etiopiens ockupation av Somalia.""I själva verket är Luuls make en hjälte. Jag ska säga det till henne nästa gång vi ses. Och till chefen för Nationella insatsstyrkan, Bertil Olofsson, ska jag säga att vi är många som kan hålla oss för skratt."


Källa, Aftonbladet söndag 4 maj 2008:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article2395171.ab


Terroristerna har gjort huvudstaden Mogadishu i Somalia till världens farligaste stad:
Källa, Svenska Dagbladet söndag 4 maj 2008:


Inga kommentarer: