2008-05-19

Saudiresenär vill inte ha kristen friskolaStadsdelen Limhamn-Bunkeflos utbildningschef heter Mats Bååth. Det var han som åkte på resa till islamistdiktaturen Saudiarabien med Spiritus Mundi och godkände att malmöelever underkuvade sig islam.


I sitt uppdrag har han visat på problem att skaffa skolor till stadsdelen då antalet skolbarn väntas växa kraftigt. Detta har en entreprenör uppfattat och visat sig vara villig att starta en kristen friskola 2009. Men en kristen friskola vill utbildningschef Mats Bååth inte alls se enligt dagens Sydsvenskan 19 maj 2008:Artikel om den kristna friskolan i Sydsvenskan 16 maj 2008:


Limhamnsreportern har gjort ett bra arbete med sina frågeställningar om inkonsekvensen när det uppenbart finns ett etableringsbehov för att ta emot anstormningen av skolbarn.


Bloggen Muslimska friskolan kan inte låta bli att ställa sig frågan hur utbildningschef Mats Bååth hade svarat om förslaget gällde etablering av en muslimsk friskola i stadsdelen? Förmodligen hade det lovordats som ett stort steg för integrationen och islam. Bloggen föreslår därför att den kristna friskolan överklagar beslutet till Skolverket och hänvisar till religiös diskriminering. Stadsdelen deltar ju gärna i islamistutbildning, men förvägrar kristna rätten att driva utbildning.

Inga kommentarer: