2008-05-22

Spiritus Mundi bojkottas av mediaSpiritus Mundi har nu utökat sin tillrättalagda redovisning med bilder från skolresan till Saudiarabien. Media ges inget tillfälle att fråga personerna på bilden om när de behövde använda slöja och när de inte behövde. De bilder som visas upp kan alltså vara propagandabilder. Det står att det är första gången i Saudiarabiens historia som flickor och pojkar blandas i en skoluppgift. Frågan är bara varför de behöver importera svenska elever för att göra detta? Eller varför de inte drar lärdom av det och fortsätter när de svenska eleverna åkt hem?


Media väljer att bojkotta Spiritus Mundi som inte ställer upp på intervju eller låter lärare, föräldrar eller elever intervjuas. Därför skrivs inte en rad i någon tidning om propagandaversionen som nu även innehåller bilder och länkar till tidningsrartiklar i Saudiarabien samt svenska ambassaden i Riyadh. Utrikesdepartementet har tidigare sagt att ambassadören inte är inblandad. Men på bilderna och i texten är han livs levande liksom IKEAs logotype:
De har även tvingat Hermodsdalsskolans elever att skriva positivt om resan i sin skoltidning. Propagandaberättelsen är utlagd på Malmö stads pedagogiska hemsida:Exempel på saudisk pressbevakning av Spiritus Mundis skolresa:I denna pressbevakning från Jeddah i Saudiarabien finns ett schema där pojkar och flickor åtskiljs när det är dags att måla tavlorna. På bilden i samma länk skakar de svenska pojkarna hand med de saudiska. Men de svenska pojkarna ser exakt likadana ut som de saudiska. Antagligen är det arabiska pojkar från invandrartäta Hermodsdalsskolan på bilden:


Här ses ingen pojke och flicka få måla ihop på någon av bilderna:

http://www.spiritusmundi.nu/files/Cordial%20Encounter%20issue%203.pdf


Här uppmanar det saudiska utbildningsministeriet de svenska minderåriga eleverna att måla islamiska dekorationer med moskéer samt att följa rådet att leva i fredlig samexistens med islam:

http://www.spiritusmundi.nu/files/Cordial%20Encounter%20issue%204.pdf

Inga kommentarer: