2008-05-22

Muslimska elever störde på köpenhamnståget


Idag torsdag 22 maj steg flera skolklasser från Rosengård på köpenhamnståget klockan 18.43 för färd över Öresundsbron mot Malmö. Samtliga elever hade invandrarbakgrund. Lärarna hade uppenbara problem att få 12-13-åringarna att sitta ner ordentligt på tåget. De stod upp, flyttade runt och hade benen uppe. En blond äldre lärarinna tillrättavisade en av de muslimska eleverna. Då blev han arg på henne, skrek tillbaka och struntade i hennes tillsägelse.


När de väl satt sig började en kille som heter Muhammed att terrorisera en klasskamrat genom att tio gånger dra i hennes mp3-spelare för att sno åt sig hörlurarna så att han själv skulle lyssna. Innan försökte han muta henne med en påse bilar som var klibbiga av att han haft dem i handen en längre tid. Flickan ville inte ha dem. Då kastade han dem på henne och hennes tjejkompis. Till slut underkastade hon sig hans vilja och sa att hon inte orkade med honom längre utan lämnade över mp3-spelaren med hörlurarna. En annan muslimsk elev skröt med att han hade 3 stycken mp3-spelare som han "fått"? av sin storebror. Frågan är var storebrodern "fått" dessa från eller varför han köpt? sin lillebror 3 stycken mp3-spelare när man bara behöver en?


Samtliga elever bröt trots att de flesta säkert är födda i Sverige. Rosengårdskan går alltså inte att arbeta bort under svensklektionerna. Övriga passagerare fick inte ro för eleverna från Rosengård. När tåget kom en bit in i Malmö pekade de ut sitt bostadsområde Rosengård som passerades på väg mot Malmö Central. På tågstationen vällde det ut elever i slöjor.


Inga kommentarer: