2008-05-19

Utbildningsförvaltningen granskar lyxvilla


Alzahraá idealiska akademi är en muslimsk friskola i Älvsjö med årskurserna f-9:


Den drivs av Mushtak Abrahim Abdul Baki:


Biträdande rektor på skolan är hans egen fru meddelar en källa:

"Zaineb är hans fru, bägge arbetar på skolan. Det är inte bara en förskola, utan även en skola med klass 1-9. Det finns svensk rektor, och en del av personalen är svensk, ickemuslimsk. Skolan är inte så dålig vad jag vet. Men 20 milj villa är ju inte illa när båda arbetar på samma ställe..man jobbar i fel bransch uppenbarligen... såvitt jag vet är inte heller hans bil av det sämre slaget..."Tidigare bloggposter om parets lyxvilla som är till salu för 20 miljoner kronor:

Nu har utbildningsförvaltningen i Stockholms stad bestämt sig för att förutsättningslöst titta närmre på skolan. Anledningen är att det kommit in tips att ett stort överskott kan ha finansierat lyxvillan. Utbildningsförvaltningen ska se närmre på om skolan skött ekonomin exemplariskt och därmed blivit rika på verksamheten. Eller om det kan ha funnits ekonomiska brister i verksamheten som försvunnit iväg i externa finanser.


Källor som har insyn i verksamheten eller tips kan exempelvis vända sig till Kristoffer Wallin, handläggare på utbildningsförvaltningen i Stockholm. Han har tjänstetelefonnummer 08-50833621. Här finns han och hans kollegers kontaktuppgifter:
I
I
I
Vid en googling framgår det att Kristoffer Wallin är väl insatt i liknande frågor från muslimska förskolor och skolor i Stockholm. Bland annat har han haft insyn i verksamheten runt Bismilahi somaliska förskolor i Rinkeby och Tensta som misstänks ha finansierat terrorism:Inga kommentarer: