2011-01-14

Muslimsk friskolerektor kommenterar polispådrag"Isam Bardaqji, rektor för muslimska friskolan i Norrköping, är chockad över det som hände i Hageby i onsdags.

- Det är hemskt att man ska börja jaga folk på det här sättet på grund av okunskap, säger han.

Enligt Isam Bardaqji är det inte ovanligt att en muslim går ned på knä och ber på en offentlig plats, och han ställer sig helt oförstående inför polisens och väktarens ingripande.

Upptrissad stämning

- En troende muslim ber fem gånger om dagen. Bönerna måste ske inom vissa klockslag. Just eftermiddagsbönen är svår att hinna med vintertid eftersom den då ska ske mellan 13.16 och 15.31. Antagligen kände sig den här mannen stressad och valde att be på offentlig plats, säger han.

Isam Bardaqji säger att stämningen trissats upp enormt efter självmordsattentatet i Stockholm i december.

- Muslimer tycker att det är obehagligt och känner sig utsatta. Jag tror inte att omgivningen eller polisen hade reagerat likadant om en kristen person eller någon med en annan religion hade utövat bön på offentlig plats, säger han och fortsätter:

- Muslimer fördömer självmordsattentat precis som alla andra - ändå finns den här misstänksamheten mot muslimer."

Källa, Folkbladet fredag 14 januari 2011:

Läs mer om mannen som bad på arabiska och ignorerade väktarens tillsägelse:
Här började kaoset


"Mannen som är muslim hade genomfört en böneritual på busshållplatsen och det var det som väckt väktarens oro. I studion idag samlade vi Isam Bardaqji, imam och politikerna Lars Stjernkvist (S) och Mathias Sundin (FP) för att diskutera islamofobi och vad som händer i Sverige en månad efter terrorattentatet i Stockholm."
I
Källa, SR P4 Östergötland torsdag 13 januari 2011:
I
Lyssna till radioinslaget med den muslimske friskolerektorn från SR P4 13/1 2011:

Inga kommentarer: