2011-01-09

Sydsvenskan jagar muslimhatare hos SD


Idag har Sydsvenskan en sex sidor lång special där de jagar muslimhatare. Sverigedemokraterna hängs ut som ansvariga och riksdagsmannen Kent Ekeroths oro över att Malmös första bebis 2011 är muslim ifrågasätts. En skånsk polis som lagt ner en utredning om en muslim hängs ut med namn och tjänstetitel. Sydsvenskan misstänkliggör Tomelilla för att högstadieeleverna inte vill islamiseras:


"En lärare på skolan berättar om ett samtal med en elevs pappa. Problemet var att eleven skolkade från gymnastiklektionerna. Men pappan avbröt läraren:

– Se till att få bort alla utlänningar härifrån så blir det nog bra.

I Kastanjeskolans skolval i höstas vann Sverigedemokraterna, med 31 procent av rösterna. Rektor Mats Wermelin är bekymrad över att ett tydligt antimuslimskt parti blev störst på hans skola.

SD:s sätt att tala om muslimer är inte förenligt med den demokratiska värdegrund vi vill förmedla."


"Utfall mot islam och muslimer utgör en stor del av Sverigedemokraternas politiska kommunikation. Här bloggar riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) om ett nyfött barn på Malmö KK.

Dagsgamla Mariama är i Ekeroths värld en del av hotet mot Sverige, eftersom hennes efternamn är Ahmed. Ekeroth är anhängare av Eurabia-teorin, som går ut på att Västeuropa hotas av en muslimsk invasion, bland annat genom stort barnafödande. Svenskar kommer enligt Ekeroth att leva som ”andra klassens medborgare, under förnedrande apartheidlagar eller dödas”."


Läs hela specialreportaget i gratistidningen Sydsvenskan sidorna A8 - A13 söndag 9 januari 2011:


Inga kommentarer: