2011-01-16

Vellinge flyktingtätast i Sverige


Enligt FN finns flyktingar från länder och inom länder. Flykting kan man vara för att man förföljs på grund av etnicitet och religiösa motsättningar och fruktar för sitt liv.


Vellinge kommun har de senaste decennierna tagit emot flest flyktingar i Sverige sett till antalet invånare. En strid ström har flytt Malmö. De som flytt till Vellinge har i Malmö förföljts och rånats av kriminella gäng för att de är etniska svenskar. I Malmö har vellingeborna utsatts för religiösa motsättningar när islam lett till oroligheter och stenkastning på gator och torg. Vellingeborna kunde som etniska svenskar inte gå ut kvällstid i Malmö för risken att bli rånade, mördade eller våldtagna.

Migrationsverket borde ge Vellinge kommun ett stort tack för att den tagit emot alla dessa flyktingar från Malmö. Trycket på Vellinge med flyktingar från Malmö är så stort, att det inte finns bostäder åt alla. Vellinge gör sitt bästa för att bygga nytt, men takten räcker inte. Endast de som har mest pengar har råd att ta sig till Vellinge. De mest utsatta och fattigaste svenska flyktingarna får stanna kvar i förortslägren i Malmö.

Egentligen skulle ännu fler flyktingar kunnat få hjälp om de fått stöd i Malmö och inte behövt fly till Vellinge. Men de flesta politiska partierna låter de som har pengar fly till Vellinge, medan den största skaran tvingas kvar i Malmö. Politikerna vill inte skapa säkra läger för svenska flyktingar i Malmö.

Mäklarna i Vellinge är de som tjänar stora pengar på flyktingsmugglingen. När flyktingarna kommer fram till Vellinge får de betala dubbelt så höga priser för bostäderna som genomsnittsbostäderna i Sverige. Många tvangs sälja sina hus i Malmö för att ha råd att bli flyktingar i Vellinge.

När de svenska flyktingarna etablerat sig i Vellinge gör de allt de kan för att berätta för sina släktingar i Malmö hur fredligt det är att bo i Vellinge. Malmösläktingarna tror på vellingeborna och gör allt för att också de ska kunna fly till Vellinge.

De permanenta vellingeborna vill inte ta emot för stora strömmar av svenska flyktingar från Malmö. Därför ser de till att inte bygga tillräckligt med bostäder. På så vis får de bara dit lyxflyktingar. Många vill fly över gränsen från Malmö till Vellinge.

Många svenska flyktingar i Vellinge längtar hem till Malmö som de flytt från. Trots att de fått bostad i Vellinge och flytt från etniska konflikter och religiösa motsättningar i Malmö, har de ändå fräckheten att våga åka tillbaka till Malmö på helger för att gå på opera och äta på Sturehof. Varför stoppar ingen buss 100 från Näset till Malmö för att se hur många som egentligen har äkta flyktingskäl?

De svenska flyktingarna som kommit till Vellinge från Malmö anklagas för att vara ekonomiska flyktingar som bara är ute efter ett bättre liv för sig själva och sina familjer. Malmös kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu tycker att det är ett fullt legitimt skäl. Men Reepalu klagar på att bara de fattigaste blir kvar i Malmö och utarnar skattekraften.

Vellingeborna misstänks för att inte ha flytt från Malmö till närmsta kommun Burlöv. Men eftersom Burlöv liknar Malmö med etnisk förföljelse av svenskar och islams utbredning över kristendom, väljer de flesta att fly längre till Vellinge.

De som flyr till Vellinge struntar i att det inte finns arbete åt alla i kommunen. Därför försörjs många i stället av högavlönade arbeten i Malmö.

De svenska flyktingar som når Vellinge får på kommungränsen se en skylt med texten:

Välkommen till
Vellinge kommun
Här är
Friheten större


Flyktingarna som ser skylten pustar ut och tänker på hur de lyckats ta sig från etnisk rensning och religiös segregation som genomsyrar Malmö. De behöver inte fly för sina liv längre som när de jagades på kvällar av mördare, rånare, islamister och våldtäktsmän för att de var svenskar, kristna, homosexuella eller judar i Malmö.

Vellinges borgmästare Göran Holm har häcklats av mångkulturella rasister för att han under årtionden fört en generös flyktingpolitik och tagit emot för många svenskar.

Inga kommentarer: