2011-01-19

Hotar med rättssak om muslimsk friskola får nej


"Nu trækker det op til muligvis to retssager i slagsmålet om den planlagte arabiske friskole i Marslev.

Kertemindes økonomiudvalg sagde i går nej til den lokalplan, der åbner for at friskole-kredsen køber bygninger af grossist-firmaet Jørgen Kruuse og indretter dem til skole.

- Nu repræsenterer jeg nogle klienter, som mener, at der er tale om diskrimination. Der er tale om forskelsbehandling udelukkende på grund af deres religion. Og det har vi lovgivning i mod, så det ender nok med en retssag, siger Jørgen Moosmann.

To retssager

Men Jørgen Moosmann er ikke den eneste, som går med tanker om retssag.

Formanden for Jørgen Kruuses bestyrelse, Peter Eriksen Jensen overvejer også en retssag, fordi han mener, at Kerteminde kommune sætter Kruuse i en umulig.

Når friskolen afvises, skal lokalplanen for området laves om, og så kan virksomheden ikke arbejde, mener bestyrelsesformanden."

Källa, DR P4 Fyn onsdag 19 januari 2011:


”Lov om etnisk ligebehandling” tages i brug mod Kerteminde Byråds nej til friskole i Marslev

Marslev: Banen er ved at blive kridtet op til flere juridiske kampe om planerne for en friskole i Marslev."

"Jan Moosmand understreger, at ”Lov om etnisk ligebehandling” har en bestemmelse om omvendt bevisbyrde.

Det betyder, at det er byrådsmedlemmerne der selv skal bevise, at deres afgørelse ikke er påvirket af etnisk forskelsbehandling."

Källa, Fyens Stiftstidende onsdag 19 januari 2011:


"Familiefonden er stiftet af Islamisk Information og RådgivningscenterFyn, der har adresse i Vollsmose.

En skolekreds vil så efter planen leje sig ind i bygningerne. Skolekredsen søgte sidste sommer undervisningsministeriet om tilladelse til at etablere en friskole med navnet "Roser Skolen", men på skolens hjemmeside omtaler den sig også som "Rose Skolen".

Lov om etnisk ligebehandling

Hvis et flertal i byrådet også nedstemmer lokalplan-forslaget på byrådsmødet 27. januar kan flertallet se frem til en sag om overtrædelse af ”Lov om etnisk ligebehandling”.

- Hvis byrådets flertal den 27. januar afviser lokalplanen, bliver sagen om forskelsbehandling indbragt, siger advokat Jan Moosmand fra Odense, der repræsenterer kredsen bag friskolen, til fyens.dk."

Källa, TV2 Fyn onsdag 19 januari 2011:


Inga kommentarer: