2011-01-08

Kopplingar till Al-Shabaab stänger somalisk friskola


"Det var en artikel i Politiken i februar i fjor, der for alvor fik myndighederne til at tro, at der var noget helt galt på den somaliske Calamus PrivatskoleØsterbro i København.

For det fremgik af en artikel, at et medlem af skolens bestyrelse sympatiserede med den somaliske terrororganisation Al-Sha-baab, der bl.a. har hyldet attentatforsøget mod Jyllands-Postens forhenværende tegner Kurt Westergaard."

Källa, Avisen fredag 7 januari 2011:


"En alvorlig mangel på ligestilling mellem drenge og piger på den somaliske privatskole Calamus i København bekymrer Undervisningsministeriet i en sådan grad, at skolen sandsynligvis bliver lukket.

Avisen.dk fik fredag aktindsigt i en 200 sider lang og særdeles kritisk rapport, der også dokumenterer talrige faglige svigt af de bogligt svage børn - samt en endeløs række af brud på friskoleloven."

"Relationen mellem eleverne bar i alle de observerede lektioner præg af modvilje mod at samarbejde med det andet køn," afslører Skolestyrelsen, der også dokumenterer, at undervisningen i flere fag sker kønsopdelt, og at eleverne ikke er vant til at samarbejde på tværs af køn.

Ubehag ved sport med modsatte køn

"Lærerne oplevede, at det var naturligt for børn at vise afsky for det andet køn, og at de værgede sig ved at arbejdesammen," lyder det i rapporten."

Källa, Avisen fredag 7 januari 2011:


"En dreng blev bedt om at sætte sig op forrest i klassen ved siden af en pige, hvorefter han udbrød, at han hadede piger."

"Eleverne skulle skrive spørgsmålene i deres hæfter og derefter besvare dem to og to. To elever, en dreng og en pige, sad alene. Læreren foreslog, at de arbejdede sammen. Det ville eleverne ikke, og de deltog ikke i aktiviteten."

Källa, Avisen fredag 7 januari 2011:


"Men jeg har haft lejlighed til at læse nogle af rapportens konklusioner, og jeg må sige, at kritikken er sønderlemmende. Jeg er i chok og anede ikke, at der var så omfattende demokratiske og ligestillingsmæssige problemer på min skole," siger Michael Aabling-Thomsen.

Källa, Avisen fredag 7 januari 2011:


"Hvis det virkelig passer, at de somaliske børn var underlagt blot nogle af de udemokratiske mandsdominerede normer, som gælder i Somalia, er det godt, hvis den skole lukker. Det er det eneste rigtige."

Sådan siger Ali Nuur, der er forhenværende medlem af Aarhus Byråd for Venstre, til kritikken af Calamus Privatskole i København."

Källa, Avisen fredag 7 januari 2011:


Inga kommentarer: