2011-01-28

Arabisk friskola blir rättssak


"Vi vil ikke have en konkurrent til vores folkeskole. Med den begrundelse sagde et flertal i Kerteminde Byråd i aftes nej til en arabisk friskole i Marslev"

"Men det får ikke skolens initiativtagere til at give op. Mahmoud Mansor, næstformand i familiefonden som står bag skoleplanerne er parat til at klage til myndighederne"

"Torben Andersen fra SF var imod afgørelsen. Han er usikker på afgørelsens lovmæssighed:

- Jeg er meget i tvivl om, om man er på kanten af loven, eller om man falder på den forkerte side af loven, når man bruger planloven til at avise en friskole, hvor argumentet er, at vi ikke ønsker konkurrence til vores folkeskole. Jeg er ikke sikker på, at Kerteminde kommune vil kunne vinde en sådan sag, hvis den rejses."

Källa, Danmarks Radio P4 Fyn fredag 28 januari 2011:


"Et flertal i Kerteminde byråd sagde i aftes nej til en arabisk friskole i Marslev, men sagen er langtfra slut. Familiefonden bag friskolen bebuder retssag.

Fejden om den arabiske friskole i Marslev fortsætter i en retssal."

" - Jeg er dybt skuffet og meget ked af det. Men vi bliver ved med at kæmpe, og det må vi så gøre i en retssag. Dansk lov giver os ret til at oprette en friskole, og det vil vi blive ved med at kæmpe for, siger Hassan Burghle, medlem af familiefondens bestyrelse."

"Hvad familiefonden konkret vil gå i retten med, vil Hassan Burghle lade fondens advokat Jan Moosmand svare på."

Källa, Fyens Stiftstidende torsdag 27 januari 2011:


Läs hela bakgrunden om den arabiska friskolan i följande sju artiklar:
http://www.fyens.dk/sammeemne/1776516

Inga kommentarer: