2011-01-28

Världens första universitetsutbildning mot muslimska pirater


"Verdens første uddannelse i at løse konflikter med pirater bliver startet på Syddansk Universitet.

Universitetet har lavet en ny kandidatgrad i international sikkerhed og folkeret, som det hedder, og det er altså tanken, at de uddannede kandidater skal kunne bruges i konflikter Mellemøsten eller med sørøvere, der har kidnappet danske søfolk.

Kandidaterne bliver en form for blanding af diplomater, officerer og advokater, siger lektor Jens Ringmose fra statskundskab på SDU:

- De vil kunne bruges i konflikområder mange steder. Man kunne for eksempel forestille sig, at de kunne hjælpe i håndteringen af pirateri ud for Afrikas kyst."

Källa, Danmarks Radio torsdag 27 januari 2011:


"Kidnapning af søfolk, konflikter i Mellemøsten og opstande i Tunesien er bare nogle af de konflikter, som en nyuddannet cand. soc. fra Syddansk Universitet kunne tænkes at blive involveret i."

" - Vi forventer, at vores kandidater kan blive ansat i FN, Røde Kors, Udenrigsministeriet eller eksempelvis Forsvaret som konfliktanalytikere, mæglere eller rådgivere, siger Per Christian Andersen, som er studiechef på SDU"

Källa, Danmarks Radio torsdag 27 januari 2011:


"Fra september 2011 tilbyder SDU en kandidatgrad i international sikkerhed og folkeret. Den første uddannelse af sin slags i verden."

"På SDU forventer man, at mellem 20 og 30 studerende vil vælge at tage en kandidatgrad i international sikkerhed og folkeret om året.

Flere af dem forventes at komme fra udlandet."

Källa, Fyens Stiftstidende torsdag 27 januari 2011:


"Kidnapninger af civile søfolk. Opstand i Tunesien. Årtiers konflikt i Mellemøsten. Det er komplekse problemstillinger som disse, der gør, at SDU til sommer begynder at uddanne fremtidens konfliktmæglere.

Fra september 2011 tilbyder universitet kandidatgraden cand. soc. i international sikkerhed og folkeret, der uddanner de studerende til at blive internationale konfliktanalytikere, mæglere eller rådgivere for beslutningstagere."

Källa, nyheter från Syddansk Universitet onsdag 26 januari 2011:


Inga kommentarer: