2011-01-05

Sydsvenskan avslöjar ljugande flyktingbarn?


Sydsvenskan har troligtvis omedvetet avslöjat hur ett ensamkommande flyktingbarn på transitboende ljuger. Uppgifterna och argumenten nedan, samt artikeln från Sydsvenskan kan läsas av Migrationsverket, som kan avslöja bluffen så att han inte får stanna. Nu kommer Migrationsverket att tipsas och får han inte stanna är det Sydsvenskans förtjänst:


En 15-åring påstår i artikeln att han endast har en mormor i Afghanistan som överlevande anhörig och vet inte vad som hänt resten av familjen. Mormodern är analfabet och har ingen telefon. Därför kontaktar Amir Shariati inte sin mormor även om han skulle vilja. Han kom för några veckor sedan.

1. Hur troligt är det att alla familjemedlemmar är döda när familjer och släkter i Afghanistan oftast är stora?

2. Vem betalade flyktingsmugglarna tiotusentals kronor för att ta honom till Sverige?

3. Var det mormodern som inte har råd med mobiltelefon?

4. Hans föräldrar kan inte ha betalt flyktingsmugglarna, för han vet inte vad som hänt dem.

5. Han är bara 15 år och har växt upp med sin fattiga mormor, så han har inte själv tiotusentals kronor.

6. Han kan inte smugglas utan att flyktingsmugglarna har garanti att han eller familjen kan återbetala tiotusentals kronor.

7. Eftersom han bara är 15 år och sedan vill studera kan det dröja tills han är 21 år innan han kan börja betala tillbaka. Sex års betalningsfrist ger inte flyktingsmugglare.

8. Han kan inte ha tagit sig till Sverige på egen hand utan massvis av pengar. Dessa kan han inte ha hunnit arbeta ihop som 15-åring. Och han har inte ärvt några pengar, eftersom han inte vet vad som hänt hans föräldrar.

9. Amir Shariati sänder inte sin oroliga mormor något foto på sig själv med tillhörande ritad karta om att han tryggt anlänt till Sverige. Någon i byn skulle kunna läsa brevets text för mormodern så att hon förstår. Varför vill han inte det?


Källa, Sydsvenskan onsdag 5 januari 2011:


Bild på 15-årige asylsökande Amir Shariati från Afghanistan:


Inga kommentarer: