2008-09-04

Moskéns islam light bakom rikedomI gratistidningen City uttalar sig idag den muslimska friskolan Ögårdsskolans datalärare och familjerådgivare vid moskén i Malmö:


"Sport Ayoub Chibli, familjerådgivare på Islamic center i Malmö, vill framförallt klargöra en sak: - Det står ingenstans i koranen att tjejer inte får spela fotboll. Det ska alltid vara upp till tjejen själv att bestämma.

Samtidigt menar Chibli att det finns svårigheter bland muslimska föräldrar att släppa iväg sina döttrar.

- Det är ett problem. Det handlar om kultur och tradition. Man tar med sig de värderingarna till Sverige. Och det tar tid att ändra på sådant, men jag tycker att attityden börjar blir bättre, säger han."


"Hur tror du man kan få fler muslimska tjejer att spela fotboll?

- Informationen måste bli bättre från klubbar, så att folk vet vart de ska vända sig. Och toleransen från klubbarna bör bli bättre. En praktiserande muslim måste kunna få spela klädd som hon vill."


Källa, City Malmö/Lund sidan 23 torsdag 4 september 2008:Artikeln ovan fångar precis Islamic Centers hela affärsidé. Genom att ständigt uttala en blågul islam light, så tillfrågas moskén i Malmö i allehanda frågor. Politiker och tjänstemän tycker att åsikterna låter bra, i motsats till radikala islamister i källarmoskéerna. Därför öser myndigheterna bidrag över, projektpengar till och samarbetsavtal med Islamic Center. Miljontals kronor rinner in. Ingen vet vem som får pengarna eftersom de går in i en stiftelse. Personerna bakom stiftelsen blir rika. Tur att Ekobrottsmyndigheten har en pågående förundersökning som ska utröna vart pengarna går och om brott ligger bakom.


Inga kommentarer: