2008-09-23

Muslimska skolor utnyttjar lagen mot religiös diskrimineringMuslimska friskolor kan lägga upp studiedagar och lov när de vill. Men på kommunala skolor går inte det. Därför utnyttjar muslimtäta kommunala skolor som Rosengårdsskolan och
Rinkebyskolan i stället den lag som förbjuder religiös diskriminering, bara för att tillgodose sina muslimska elever:"Religiös diskriminering är förbjuden enligt lag.
– Men det finns fortfarande stor okunskap om hur man arbetar mot diskriminering praktiskt. Ibland bidrar det till att skapa ett vi- och domtänkande, säger Maria-Paz Acchiardo, kommunikatör på LO.


Just nu firas den muslimska fastemånaden ramadan över hela världen, så även på svenska arbetsplatser. Många svenskar med muslimskt ursprung försöker ta ledigt från arbete eller studier under avslutningsfesten eid al-fitr. Och i mångkulturella skolor som Rinkebyskolan i Stockholm och Rosengårdsskolan i Malmö planeras studiedagar eller kompensationsledighet just vid högtiden — så att barnen inte ska missa något i skolan."


Källa, LO-Tidningen 19 september 2008:

Inga kommentarer: