2008-09-30

Sportslöja ska underkasta skolflickorMetro avslöjar idag att muslimska skolflickor ska underkastas i sportslöja:


" Först kom burkinin. Nu har ett nystartat Göteborgsföretag även uppfunnit specialgjorda gymkläder med tillhörande slöja som täcker hela kroppen."

"Enligt Begzada Hamza kommer dräkten att lösa problem särskilt för muslimska tonårstjejer som har gymnastik i skolan"


Källa, Metro Malmö sidan 7 tisdag 30 september 2008Antingen kan man reagera som så att de stackars muslimska skolflickorna ska underkastas i slöja till varje pris. Islam ska råda, och uppfinningar måste följa behovet av underkastelse så att flickorna inte slipper undan. På detta vis kommer de muslimska skolflickorna inte ens på skolgymnastiken att kunna få en chans att kasta av sig den förtryckande slöjan.


Eller så blir reaktionen den att ingen muslimsk skolflicka kan få skolka undan gymnastiken längre, genom att skylla på islam eller föräldrarnas önskan. Muslimska skolflickor är nämligen överrepresenterade i dispenser från skolgymnastik. Därtill kommer de oftare från miljöer med låg utbildningsnivå där sämre kondition och övervikt är vanligare.Sveriges Radio tog upp detta problem med muslimska flickor som inte idrottade redan 2007:

"Del 6 om att vara muslimsk tjej och idrotta

I Sverige är målet att alla ska vara medlem i en idrottsförening. Bland tjejerna på den muslimska friskolan Al-Azhar är få aktiva i föreningslivet."

Källa, Sveriges Radio Radiosporten 2007:"Medan mer än var fjärde svensk tjej i mellanstadiet är medlem i en fotbollsförening är siffran för invandrartjejer noll procent.
Det visar en studie som Ulf Blomdahl, forskare på fritidssysselsättning, gjort på uppdrag av SR Jönköping."

Källa, SR Radiosporten Fotboll 24 maj 2007:


Inga kommentarer: